Bouw nieuw zwembad Valkenhuizen gestart

Foto:

Met de onthulling van een bouwbord door wethouder Jan van Dellen is maandag 1 juli het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuw zwembad op sportcentrum Valkenhuizen.

Als alles volgens plan verloopt, kan het nieuwe zwembad in 2020 in gebruik genomen worden. In totaal heeft de gemeente Arnhem 12 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de komst van het zwembad.

Beweegbare bodem

Het nieuwe zwembad wordt gecombineerd met de bestaande sporthal op Valkenhuizen waardoor het totale sportcomplex een sterk verbeterde uitstraling krijgt. Verder krijgt het nieuwe zwembad een doelgroepen bad van 10 bij 20 meter met een beweegbare bodem en een speciale trap zodat het bad ook voor mindervaliden eenvoudiger toegankelijker wordt. Verder beschikt het zwembad straks over een zesbaans wedstrijdbad van 16 bij 25 meter met een tribune. Tijdens de bouw blijft het huidige zwembad gewoon open. Het huidige zwembad wordt pas gesloopt zodra het nieuwe bad in gebruik genomen wordt.

Duurzaam

Het zwembad wordt volledig duurzaam gebouwd. Het  zal gasloos zijn,er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen, led-verlchting en er komen bijna 300 zonnepanelen op het dak.

Aanbesteding

De komst van het zwembad was enige tijd onzeker. De Europese aanbesteding wees uit dat de kosten aanzienlijker hoger lagen dan het beschikbare budget. Door in gesprek te gaan met de overgebleven aannemers werd het toch mogelijk om de kosten te drukken en binnen het beschikbare budget te blijven.

0