Vandaag Nacht van de mode

Foto: Nacht van de mode Arnhem

Op de tweede zaterdag van juni openen de creatieve makers van het Modekwartier in Klarendal tot middernacht de deuren van hun winkels en ateliers voor liefhebbers van mode, design en ambacht.

In de ateliers, winkels en op de straten vind je speciale collecties en bijzondere aanbiedingen. Natuurlijk pakken ook de horecagelegenheden flink uit. Dit jaar is het thema ODE. De deelnemers brengen een ode aan mode, een ode aan Klarendal en een ode aan Arnhem. Arnhem is namelijk een bakermat voor creatief en innoverend talent, aldus de organisatie. Het festival vindt voor de 11e keer plaats.

Eindpresentatie Meester Gezel project

Tijdens de Nacht van de mode vindt ook de eindpresentatie van het Meester Gezel project plaats, in Galerie Plaatsmaken. De afgelopen maanden werkten acht ambitieuze jongeren (Gezellen) in het atelier van een creatief ondernemer, de Meester. Naast het ontwerpen en maken van product leerden de jonge studenten nieuwe vaardigheden en technieken bij. De presentatie wordt afgerond met een certificaatuitreiking.

Sports- en streetwear

Dit jaar is het overkoepelende thema sports- en streetwear. De deelnemers zijn uitgedaagd om het kledingstuk, sieraad, accessoire of grafisch product te baseren op dit specifieke thema. Het daadwerkelijke product kiest de jongere zelf uit. Dit is gebaseerd op een persoonlijk verhaal of eigen fascinatie. De ondernemer begeleidt en inspireert waar nodig.

Programma Nacht van de mode

Het Meester Gezel project wordt afgesloten op de 11e editie van de Nacht van de Mode. Ontwerpers, ondernemers en makers uit het Arnhemse Modekwartier openen hun deuren voor liefhebbers van mode, kunst en design. Het programma bestaat uit workshops, lezingen, mini-exposities en performances. Deze onderdelen zijn samengesteld om uiting te geven aan de creatieve en innovatieve kracht van de Arnhemse wijken.

Dit eendaagse festival vindt jaarlijks op de tweede zaterdag van juni plaats en wordt door bijna 10.000 mensen bezocht.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden