Arnhemse brengt vermiste dementerende dame uit Heelsum thuis

Foto: Renkum Nieuws

Gisteravond ging om 19:43 een burgernet bericht uit voor een 84-jarige, demente dame uit Heelsum. Zij was verdwenen uit zorgcentrum Beekdal.

Familie, personeel van Beekdal, de politie en verschillende buurtbewoners zochten heel Heelsum af maar zonder resultaat.

Blauwe golven

Volgens familie kon de vrouw niet langer dan een kwartier lopen, maar stapte ze wel stevig door. Dat bleek. Tegen 21:30 uur kwam de melding dat de vrouw was aangetroffen bij de blauwe golven in Arnhem! Voordat het burgernetbericht er uit ging, was zij al enige tijd zoek.

Daar de dame geen portemonnee bij zich droeg, is het vermoeden dat ze het hele eind van Heelsum naar Arnhem gelopen heeft. Dat is maar liefst 11 kilometer…Een mevrouw trof haar aan bij de blauwe golven en sprak, de duidelijk demente, dame aan. Gelukkig kon zij zich haar naam herinneren waarna de politie snel werd ingeschakeld.

Behulpzame Arnhemse

De vriendelijke mevrouw uit Arnhem was zo aardig om, onder begeleiding van een politiewagen de dame weer terug te brengen naar zorgcentrum Beekdal, waar ze met een brede glimlach om haar mond vermoeid uit de auto stapte.

Bron: Renkum Nieuws

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden