Arnhemmers laten zich opsluiten voor Free a Girl

Foto: Free a girl

Arnhem doet dit jaar mee met de actie Lock me Up van Stichting Free a Girl. Inwoners van Arnhem en omstreken laten zich deze week 12 uur lang  sluiten in een hokje bij restaurant JANS’. Zo vragen ze aandacht voor minderjarige meisjes die gedwongen worden tot prostitutie.

Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl. Daarbij laten bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel meer meisjes te bevrijden. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 19 mei op één dag 12 uur opgesloten.

Free a Girl

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië.

Steun de actie

Er doen dit jaar bijna 400 bekende en minder bekende Nederlanders mee met de actie. Steun de deelnemers bij JANS’ via lockmeup.nl/jans-arnhem.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden