Broodfonds voor ondernemers: solidariteit in een nieuw jasje

Foto: pixabay

In een Broodfonds spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. Het broodfonds is een succes door heel Nederland.

De broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 464 groepen waar meer dan 21.000 ondernemers aan meedoen. Arnhem krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 8 mei.

Geen financieel vangnet

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Onderling vertrouwen

“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND ARNHEM

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

tijdstip:  woensdag 8 mei 2019 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
locatie:  Restaurant Keukenkunsten (3de verdieping, Zeelandsingel 40, 6845 BH Arnhem

entree:  aanmelden vooraf via de website.

 

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden