Bambi’s Jagerscafé in Stadstheater Arnhem

Foto: Sanne Peper

Op zaterdag 20 april organiseert Toneelgroep Oostpool Bambi’s Jagerscafé in de Feniks Foyer in Stadstheater Arnhem. Een interactief programma met interessante sprekers over de verhouding tussen mens en natuur.

Presentatrice Marieke Eyskoot ontvangt verschillende gasten als sociaalwetenschapper Susan Boonman-Berson, gedragsbioloog Constanze Mager van Koninklijke Burger’s Zoo en vrouwelijke jager Sasha Quaedvlieg. Ze gaat met hen op zoek naar de balans tussen dader- en slachtofferschap. Jeroen Glissenaar, boswachter van Park Sonsbeek, houdt een minilezing over de balans tussen publiek en park. Over hoe mens en natuur niet zonder elkaar kunnen en elkaar tegelijkertijd niet altijd goed doen.

Oostpool Weekend

Bambi’s Jagerscafé is het gratis randprogramma bij de voorstelling What’s in a Fairytale?! – Bambi. Het programma is onderdeel van het Oostpool Weekend in het Stadstheater en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht maakten voor Toneelgroep Oostpool de voorstelling Bambi. De voorstelling reflecteert met het oeroude sprookje Bambi op de huidige verhouding tussen mens en natuur en daders en slachtoffers. Waarom willen we in de huidige tijd liever slachtoffer dan dader zijn? En zijn we niet allemaal op tijd en plaatse dader of slachtoffer? Is het wel zo zwart-wit? De voorstelling geeft aanleiding om door te praten over het onderwerp mens en natuur en maakt de stap van verbeelding naar realiteit.

Jager en gedragsbiologe

Toneelgroep Oostpool vraagt presentatrice Marieke Eyskoot in gesprek te gaan met interessante gasten die vanuit hun expertise het onderwerp belichten in Bambi’s Jagerscafé. Zo bevraagt ze Constanze Mager, gedragsbiologe en hoofd educatie bij Koninklijke Burgers’ Zoo, over de rol van dierentuinen in de huidige tijd. De meningen over dieren in gevangenschap zijn niet mals, maar de rol die dierentuinen hebben op het gebied van onderzoek en wetenschap zijn vaak onderbelicht. En hoe is het om jager te zijn? Een mening hebben over het doden van dieren lijkt vaak vrij eenvoudig. Sasha Quaedvlieg, jager én natuurliefhebber schuift aan en vertelt over haar kijk op het jagerschap.

Boswachter van Sonsbeek

Boswachter van het Arnhemse Park Sonsbeek Jeroen Gilssenaar houdt een minilezing over zijn dagelijkse beschouwingen. De flamboyante verschijning woont middenin het park tussen alle bezoekers. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen van het park te laten genieten, maar hoe reageert het park op al deze mensen? Sociaalwetenschapper en schrijfster Susan Boonman-Berson pleit voor een Disneyficatie van de natuur. Wilde dieren zijn leuk, maar ook heel lastig. Hoe ga je om met die gespannen verhouding tussen mens en dier?

Reserveren aanbevolen

Bambi’s Jagerscafe vindt plaats op 20 april van 16.30 – 18.00 uur in Musis Stadstheater Arnhem, Velperbinnensingel 15. De toegang is gratis. Reserveren wordt aanbevolen, want het aantal zitplaatsen is beperkt.

De voostelling What’s in a Fairytale?! – Bambi is vrijdag 19 en zaterdag 20 april te zien in Stadstheater Arnhem. Kaarten voor het jagerscafé en de voorstelling zijn te reserveren op: musisenstadstheater.nl/oostpoolweekend2019

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen