Geldersch Landschap & Kasteelen is jarig en trakteert

Foto: Ton Rothengatter

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland.

De nieuwe slogan sluit daar naadloos op aan: ‘Geldersch Landschap & Kasteelen, voor áltijd bijzonder’. Met een speciale uitgave van het kwartaalblad Mooi Gelderland heeft GLK een cadeau voor iedereen, want u kunt het gratis aanvragen via www.glkmagazine.nl.

Duurzaam tuinieren

In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema’s zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Zo blijkt Margot Ribberink een meteoroloog met een missie. Deze speciale uitgave laat zich niet alleen lezen. Alle ambassadeurs die aan het woord komen, vertellen ook in een video op de website van GLK wat Gelderland zo bijzonder maakt.

Bekende Gelderlanders

“Ik wil mensen in beweging krijgen voor vergroening. Te beginnen in mijn eigen stad, Nijmegen.” Margot Ribberink laat geen misverstand bestaan over haar missie om wateroverlast en hittestress tegen te gaan en hoopt dat GLK daar ook een rol in kan spelen. “Op verschillende plekken zijn al maatregelen uitgevoerd om een gebied meer klimaatbestendig te maken, zoals in de Heerlijkheid Beek.” Die maatregelen in Beek-Ubbergen moeten voorkomen dat hoosbuien daar schade veroorzaken.

In Mooi Gelderland leest u de volledige interviews met Margot Ribberink en nog veel meer over de mooie plekken in uw ‘achtertuin’. U kunt het magazine aanvragen op www.glkmagazine.nl.

Altijd dichtbij

Geldersch Landschap & Kasteelen biedt met meer dan 150 natuurgebieden en 36 kastelen en landhuizen een combinatie van cultuur en natuur. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van alle inwoners van Gelderland op minder dan vijf kilometer afstand woont van een natuurgebied, landgoed of kasteel dat onder het beheer van GLK valt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden