Nieuwe cursus: Zelfverzekerd Zwanger

Foto: Carlijn Siteur

Eind maart start de nieuwe zwangerschapscursus Zelfverzekerd Zwanger. Deze zwangerschapscursus focust op volledige informatievoorziening. Daarnaast komen de zwangerschapsbeleving en het leren vertrouwen op je lijf aan bod.

De cursus wordt gegeven door vrouwencoach en voormalig verloskundige Carlijn Siteur. Carlijn Siteur werkte zes jaar als verloskundige in Arnhem. “Als verloskundige vond ik het opvallend dat veel informatie onbekend was voor zwangeren. Belangrijke informatie die ervoor zorgt dat je als zwangere onderbouwde keuzes kan maken. Zo verscheen er regelmatig een verbaasde blik als ik vertelde dat een twintig weken echo helemaal niet verplicht is. Of dat je zelf mag bepalen welke houding je wil aannemen tijdens de bevalling.”

Thuis of in het ziekenhuis

Carlijn ontwikkelde de cursus samen met Lisa Pieplenbosch van Arnhemse Moeders. Zelfverzekerd Zwanger is ontstaan vanuit de gezamenlijke wens dat iedere zwangere weet wat haar opties zijn en dat ze daarin kan kiezen wat bij haar past. Voor de één is dat een thuisbevalling in bad met kaarsjes aan, voor de ander een bevalling in het ziekenhuis met een ruggenprik. Er is geen goed of fout als het gaat om keuzes maken, het is daarbij essentieel dat je weet wat alle opties zijn en wat een keuze precies inhoudt.

Vertrouwen in je lijf

zelfverzekerd zwangerIn de cursus deelt Carlijn praktische informatie over de mogelijkheden die je hebt tijdens je zwangerschap, je bevalling en de tijd daarna. Daarnaast ligt de focus op het vergroten van het vertrouwen in je lijf. Door deze waardevolle combinatie heb je een perfecte basis om de regie te houden en zelf keuzes te maken die bij jou passen!

Waar en wanneer

De zwangerschapscursus begint op 30 maart van 10.00 tot 12.00 en bestaat uit zes bijeenkomsten. De cursus wordt gegeven in Under the tree, Klaverlaan 1A, 6841 CG Arnhem (Malburgen). Om persoonlijke aandacht en betrokkenheid te garanderen zijn er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Er is momenteel nog plaats voor drie vrouwen.

Meer informatie over de cursus vind je op www.carlijnsiteur.nl/zelfverzekerdzwanger informatie of aanmelden: [email protected]

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden