Open dag J. H. Donnerschool voor speciaal onderwijs

Foto: J.H. Donnerschool

De J.H. Donnerschool voor speciaal onderwijs in Barneveld houdt op zaterdag 16 maart een Open dag. De school geeft onderwijs en begeleiding aan leerlingen van 4-18 jaar die op andere scholen zijn uitgevallen.

Het speciaal onderwijs is voor veel mensen nog een onbekende wereld. Toch maken veel leerlingen uit de regio gebruik van deze vorm van onderwijs. De J.H. Donnerschool heeft de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Op zaterdag 16 maart houdt de school een open dag voor (toekomstige) leerlingen in de basisschoolleeftijd, ouders/verzorgers en collega’s van het reguliere onderwijs.

Jeugddorp De Glind

De open dag vindt plaats in combinatie met de Week van de Zorg in Jeugddorp De Glind. De Barneveldse locatie van de J.H. Donnerschool  staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er achter de deuren van het speciaal onderwijs gebeurt. Ook zijn diverse gezinshuizen, vrije tijdsbesteding en horeca te bezoeken.

Gedragsproblemen

Tijdens de open dag kan er een kijkje genomen worden in de klassen. Bezoekers kunnen de individuele werkplekken zien en maken kennis met de visie en ontwikkeling van de school. Een school met veel structuur, die continu werkt aan een veilig klimaat voor kinderen. Een veilig pedagogisch en didactisch klimaat is van belang, omdat de leerlingen al veel hebben meegemaakt. De medewerkers zijn gespecialiseerd in het omgaan met gedrag, hechtingsproblematiek, traumaverwerking en aan autisme verwante problematieken.  Door te kijken naar wat iemand wel kan en af te stemmen op de leerling én vooral te benoemen wat wel goed gaat, kunnen kinderen tot groei komen.

Demonstratie roofvogels

Van 13:00 uur tot 14:00 uur krijgt ieder de kans om te zien en te ervaren hoe om te gaan met het gedrag van roofvogels. Tijdens een demonstratie ontmoet je namelijk prachtige vogels van dichtbij, je ziet hoe het is om met deze vogels te werken en af te stemmen op hoe een roofvogel zich gedraagt.

Waar en wanneer

De open dag is op de J.H. Donnerschool, Schoonderbekerweg 45 in De Glind te bezoeken van 12.00 uur tot 15.00 uur. Iedereen is welkom, met speciale aandacht voor leerkrachten en intern begeleiders die in het regulier onderwijs werken Voor meer informatie: www.donnerschool.nl.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden