Kinderen gratis mee naar kasteel Doorwerth op landelijke stakingsdag

Foto: Gelders Landschap en kastelen

Op vrijdag 15 maart verwelkomt kasteel  Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen graag de (groot) ouders en verzorgers/begeleiders  van de (kleine ) kinderen die vanwege de landelijke stakingsdag niet naar school kunnen.

De kinderen mogen op 15 maart gratis mee, met betalende (groot) ouders of begeleiders / verzorgers. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht (€ 2,00) het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes (€ 2,00) ontworpen. Zo kunnen zij ook, zonder te hoeven lezen, op onderzoek gaan in het kasteel en in plaats van op school vandaag in het kasteel leuke (geschiedenis) feitjes leren.

 

  • Datum: vrijdag 15 maart 2019
  • Tijd: 11:00-17:00 uur
  • Entree museum: volwassenen € 11,50; donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouders hebben ook gratis toegnag.
  • Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar  Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste-  eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth

A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij verkeerslichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Kasteel Doorwerth is niet bereikbaar per openbaar vervoer.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden