Slotactiviteit Water Natuurlijk in Molenbeke

Foto: Karin Otermann

Op zondag 17 maart vinden de slotactiviteiten plaats van de watertoer van het Waterschap Rijn en IJssel in de Achterhoek en de Liemers in Molenbeke.

Aan de vooravond van de waterschapsverkiezingen op 20 maart houdt de waterschapspartij Water Natuurlijk gedurende twee weekenden een duurzame watertoer door het gebied van Waterschap Rijn en IJssel in de Achterhoek en de Liemers.

Groene daken

slotactiviteit watertoerZondag 17 maart vinden de slotactiviteiten van de watertoer plaats in Arnhem. Deze dag start de watertoer om 12.00 uur in het parkje aan de Adolf van Nieuwenaarlaan in Arnhem. Hier in de wijk Molenbeke, gaan de deelnemers een kijkje nemen bij bewoners die een groen dak hebben aangelegd. Hoe is een groen dak opgebouwd en wat betekent zo’n dak voor de bewoners. Helpen deze daken tegen wateroverlast in de buurt bij stortbuien?

Schoonmaakbeurt Sint Jansbeek

Om 13.00 uur gaat bij hetzelfde parkje in Molenbeke een afvalfietstocht van start. Met fietsen, bakfietsen en steppen rijdt de verkiezingskaravaan via een uitgestippelde route naar het plein bij Rozet aan de Kortestraat in het centrum van Arnhem. Onderweg wordt op diverse locaties zwerfafval verzameld. Aan het slot van de rit krijgt de Sint Jansbeek nog een schoonmaakbeurt. Om 15.30 uur wordt het verzamelde zwerfafval aangeboden aan de bekende Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Merijn is naast enthousiast surfer ook beeldend kunstenaar. Hij onderneemt regelmatig acties om de aandacht te vestigen op de enorme hoeveelheden plastic afval in rivieren, meren en oceanen en de problemen die dat veroorzaakt.

 

Watertoer op zaterdag

De slotactiviteit wordt op zaterdag 16 maart voorafgegaan door een duurzame watertoer door het hele gebied van het waterschap. Zaterdagmorgen start de toer om 9.00 uur in Ulft bij de roei- en kanovereniging Het Anker en gaat vervolgens via Doetinchem en Doesburg naar Duiven. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de duurzame watertoer. Meer informatie en de route van de afvalfietstocht is te vinden op www.watertoer.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden