Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk Spijkerbuurt

Foto: KPN

Op 21 januari heeft Astrid Stokman het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in het Spijkerkwartier.

Zij deed dit door mee te helpen eerste meters te graven. Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Stokman is voorzitter van de Spijkerbrigade, het dagelijks bestuur van het Bewonersoverleg Spijkerkwartier. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden na negentien weken afgerond.

Actief betrokken

KPN NetwerkNL is afgelopen week in Spijkerbuurt gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. “Het is een goede ontwikkeling dat ook Het Spijkerkwartier aangesloten wordt op het glasvezelnetwerk van KPNNetwerkNL,” aldus Astrid Stokman. “De manier waarop de medewerkers van KPNNetwerkNL actief de verbinding opzoekt met bewoners in de wijk vind ik positief. Eén dag in de week is bijvoorbeeld iemand van hen aanwezig in het DAZO pand om vragen te beantwoorden. Ook worden wij – als wijkraad -actief betrokken bij de verschillende stappen tijdens de aanleg,” aldus mevrouw Stokman.

Informatie graafwerkzaamheden

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht in het glasvezelinformatiepunt van KPNNetwerkNL. Elke vrijdag tussen 12:00 uur en 20:00 uur is een glasvezeladviseur aanwezig in het pand van DAZO aan de Spijkerstraat 125. Kijk voor meer informatie op www.kpnnetwerknl.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden