Storing bij gemeente Arnhem opgelost

De technische storing waarmee de gemeente Arnhem woensdag kampte, is inmiddels grotendeels opgelost. Oorzaak bleek een storing bij De Connectie.

De hele woensdag konden medewerkers  geen gegevens raadplegen en er konden geen online formulieren worden ingevuld. Ook was de website van de gemeente niet bereikbaar. Ook de gemeenten Renkum, Rheden en Overbetuwe hadden last van dezelfde technische storing waardoor veel diensten niet bereikbaar waren.

Overlast

De gemeenten zijn voor de bedrijfsvoering aangewezen op de organisatie van De Connectie. Daar bleek een apparaat kapot. In Arnhem lagen woensdag alle systemen plat.  De gemeente Overbetuwe moest hun publieksbalies sluiten, in Renkum was men telefonisch niet bereikbaar en ook het aanvragen van documenten werkte niet. Rheden had wat minder last.

Medewerkers van de Connectie hebben de hele nacht doorgewerkt om zo snel mogelijk de belangrijkste zaken op te lossen. In de loop van de dag blijft er gewerkt worden om alles weer in orde te krijgen.

De Connectie

De Connectie is een bedrijfsvoeringsorganisatie van en voor de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden. Voor de drie gemeenten neemt De Connectie een groot aantal werkzaamheden uit handen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden