Scholieren in actie voor Serious Request

Leerlingen van het Montessori College in Arnhem zijn een actie gestart voor een bijdrage aan de 3FM actie Serious Request 2014. Alle leerlingen doen mee en sluiten de actieperiode af met een benefietavond op 18 december. Zondag 14 december was een groep uit het tweede leerjaar actief op de Kerstfair in de Koningstraat.

Klas 2D was zondag 14 december aanwezig op de Kerstfair in de Arnhemse binnenstad. Met de verkoop van veilingarmbandjes en het geven van ‘serious hugs’ werd in het publiek aandacht gevraagd voor de actie. Tot driemaal toe werd een zangoptreden verzorgd, waarin alle bekende ‘kerst-krakers’ aan bod kwamen. “Wat een geweldige dag! Door de leerlingen samen een actie te laten verzinnen en het samen te laten uitvoeren zie je ze eens op een hele andere manier bezig”, aldus actie coördinator en leraar Nederlands Laurens Heuzinkveld, “Ze weten dat het om een serieuze actie gaat, maar ze hebben ook een leuke en gezellige dag met elkaar en met de volle collectebussen is het resultaat overweldigend.”
qjmwg3lbauujzyn4y17swhuio
“Serious-hugs” (foto: Arnhem Nieuws)
Benefietavond
Alle klassen van Montessoricollege Arnhem doen mee met de actie. De resultaten van de acties van de klassen wordt tijdens de benefietavond op 18 december bekendgemaakt. De benefietavond wordt geopend door wethouder Hans Giesing en er zijn tijdens de avond onder meer optredens van BroodOpDePlank, Soulextension en de dj’s Job Laan en Miro Sanders. Klik HIER voor meer informatie. Leerlingen uit de bovenbouw zijn dan al bezig aan de inmiddels traditionele lesmarathon, waarin zij dit jaar onder meer les krijgen van Emile Ratelband en van de winnares van De Beste Singer Songwriter van Gelderland, Evelien Scheers.
sdzjt121fimb9ebg05idxwh9a
2D in koor met als dirigent Laurens Heuzinkveld (foto: Arnhem Nieuws)
Serious Request 2014
3FM Serious Request 2014 vraagt van 18 tot en met 24 december met het Glazen Huis in Haarlem aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt, vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De 3FM DJ’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. 
Ruim 12 miljoen
De jaarlijkse actie Serious Request haalde in 2004 € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Verschillende internationale radiostations uit België, Zweden, Zwitserland, Kenia en Korea sloten zich in 2006 bij de actie aan. In 2013 werd in Leeuwarden het recordbedrag van € 12.302.747,-  bijeengebracht voor de aanpak van kindersterfte door diarree. De actie bereikte dat jaar 12,3 miljoen Nederlanders. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen