Activiteiten in vakantie op kasteel Doorwerth

Tijdens de herfstvakantie van 19 t/m 26 oktober organiseert Kasteel Doorwerth activiteiten voor jong en oud. 

Spannende Sprookjes van Grimm
Zondag 19 oktober komt de voorstelling “De Gebroeders Grimm vertellen” weer naar kasteel Doorwerth. Tijdens de twee voorstellingen wordt de bezoeker meegenomen in drie verhalen uit de rijke verzameling van de gebroeders Grimm in een van de mooie sfeervolle ruimten van het kasteel.
De gebroeders Grimm vertellen hun verhalen aan alle kinderen van 6 tot 106. Neem daarom je vader mee naar deze spannende voorstelling in Kasteel Doorwerth en zie hoe je vader (of opa) weer kind wordt en net als jij meegezogen wordt in jullie fantasie en de magie van de sprookjes van Grimm. 
Zondag 19 oktober; Tijd: 13.00 uur en 15.00 uur; Duur: 5 kwartier; Kosten: € 5,00 p.p.; dit is exclusief een bezoek aan het kasteelmuseum; Entree kasteel: indien u de voorstelling bezoekt, kunt u tegen groepstarief het kasteel bezoeken: € 7,60 (ipv € 9,50) p.p., 4 t/m 12 jaar € 4,20 (ipv € 5,25)
***
Spannende Griezelvoorstelling “Huilend Huis”
Op de herfstachtige schemeravonden in de vakantie zal het op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 oktober ’s avonds weer echt griezelachtig zijn op het kasteel! Vorstelijk theater brengt de spannende Griezelvoorstelling “Huilend Huis” met het verhaal van Cornelius de Wonderdokter.
Jarenlang woonde Cornelius de Wonderdokter bij de Familie op Doorwerth. Jarenlang had hij het daar goed, tot die ene dag. Die ene dag, met die ene hond. Door één foutje werd hij weggestuurd,  weggejaagd, echt verbannen. Maar dat ene kleine foutje, zou de grootste fout van de Familie worden! Een spannend verhaal, verteld en gespeeld door Richard van Vorstelijk Theater. Geschikt vanaf 8 jaar.
Dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 oktober; Tijd: 19.00-20.00 uur (kassa open vanaf 18.45 uur); Entree: € 9,50 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 8,00 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 6,00 p.p. 
***
Appelbollen maken
Aan het eind van de zomer wordt de oogst binnen gehaald. September is de maand waarin vruchten rijpen en worden geplukt en aardappelen en groenten klaar zijn voor de bewaarkelder en het inmaken. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode voor landman en huisvrouw. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op woensdag 22 oktober de tuinman van kasteel Doorwerth helpen. Eerst worden de appels geplukt uit de boomgaard, maar daarna mogen ze verwerkt worden in een zelf gemaakte heerlijke appelbol.
Terwijl de appeltjes in de oven zitten kan het kasteel bezocht worden aan de hand van een leuke appel speurtocht. Daarna is het smullen geblazen van je eigen gemaakte appelbol! 
Woensdag 22 oktober; Aanvang 14.00 uur; Prijs € 9,50, dit is inclusief de entree voor het kasteel. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen krijgen een euro korting. Reserveren vooraf: (026) 339 74 06 of [email protected]
*** 
Vrolijke verhalenrondleiding door kasteel Doorwerth
Op donderdag 23 oktober kunnen kinderen en hun(groot) ouders weer genieten op het kasteel.  Ridder Richard vertelt verhalen en speelt tijdens deze vrolijke verhalenrondleiding in het kasteel. Daarmee brengt hij de verhalen van vroeger op een bijzondere manier tot leven. 
Donderdag 23 oktober; Tijd: aanvang 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Duur 50 minuten. Deelname: € 8,50 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 7,50 p.p. op vertoon van GLK-pas
***
Op spokenjacht in het kasteel 
Op de laatste zaterdagavond van de maand, 25 oktober, organiseert het kasteelteam van kasteel Doorwerth weer de spannende jaarlijkse Kastelennacht. Tijdens deze avond openstelling zullen de bezoekers aan de jaarlijkse Kastelenavond niet alleen luisteren, huiveren maar hebben ze ook een actieve rol tijdens de Spokenjacht op het kasteel. 
Al eeuwenlang keert het vraagstuk terug, zijn er nog spoken op het kasteel en welke geesten dwalen er dan nog door het kasteel. Sommigen bezoekers zijn overtuigd van dit gegeven en andere lachen het weg…
 
De kasteelbeheerder heeft de hulp van de bezoekers nodig. Het spookt namelijk weer in kasteel Doorwerth; vreemde geluiden, spullen die verdwijnen en vervolgens op andere plekken weer opduiken. Samen met een spokenjager gaat de bezoeker uitzoeken wat er aan de hand is in het kasteel en of het daadwerkelijk spookt. Het personeel moet ondervraagd worden, puzzels opgelost en…het mysterie van het spook op Doorwerth dient ontrafeld te worden. 
Zaterdag 25 oktober om 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30 en 21.00 uur vertrekt een groep (van max 22 personen) op onderzoek uit. Duur: ruim anderhalf uur; Vanaf 8 jaar; Prijs: € 9,50, kinderen 8 – 12 jaar € 7,50, begunstigers 2 euro korting; Reserveren noodzakelijk, informatie en reserveren: tel. (026) 339 74 06 of [email protected]
***
Toevallige ontmoetingen op het kasteel
Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Op zondag 26 oktober  kunt u er ‘toevallige’ ontmoetingen hebben. Een ontmoeting met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. 
Ook de eerste bewoner,de middeleeuwse Berend van Dorenweerd, loopt wel eens door het kasteel. Schellart van Obbendorf, de man die het kasteel zó mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de  ridderzaal. En die meneer die buiten aan het schilderen is, is dat …., nee, maar dat is Theophile de Bock!
Er zijn geen extra kosten aan verbonden, u betaalt de normale entree voor het kasteel. Elke laatste zondag van de maand van 11.00 – 17.00 uur. Prijs: € 9,50, 4 t/m 12 jaar € 5,25 , donateurs gratis. 
Informatie
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth; Informatie: (026)339 74 06 of [email protected]; Bereikbaarheid: A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen