Veel meer bezoekers Rozet dan verwacht

Foto: Arnhem Nieuws

Een jaar na de opening op 1 september 2013 heeft Rozet veel meer bezoekers getrokken dan verwacht: 716.000, tegen een prognose van 550.000. De extra bezoekers worden onder meer toegerekend aan de prijzen die het gebouw in het afgelopen jaar won.

Rozet werd uitgeroepen tot het Beste Gebouw van Nederland en ontving daarnaast de Heuvelinkprijs als Beste Gebouw van Arnhem. Bovendien werd de Bibliotheek, één van de bewoners van Rozet, verkozen tot Beste Bibliotheek van 2013 (categorie grote bibliotheken). Direct vanaf de eerste dag wisten veel bezoekers de weg naar Rozet te vinden. 
Belangstelling voor binnen en buiten
Ria Oudega, directeur van de Bibliotheek en bestuurder van Stichting Beheer Rozet: “Het succes van Rozet levert veel publiciteit en bekendheid op voor Arnhem. Gasten en bezoekers uit het hele land en uit omringende landen bezoeken Rozet in groten getale. Ze willen niet alleen het gebouw bezichtigen, ze zijn ook benieuwd naar de effecten die  het gebouw heeft op de omgeving, welke partijen zijn samengebracht, hoe de samenwerking tussen partijen geregeld is en hoe dat in de praktijk werkt.” 
Uitdaging
In Rozet zijn de Bibliotheek, het Erfgoedcentrum (sinds december 2013), Kunstbedrijf, de Volksuniversiteit, Kunstuitleen To-ART en café-restaurant Momento gehuisvest. “Alle nauw bij Rozet betrokken partijen zijn blij met het grote aantal bezoekers en zien het als een spannende uitdaging het succes van het eerste jaar vast te houden”, aldus Oudega.
Meer informatie over Rozet vindt u op www.rozet.nl. De aantallen bezoekers van ModeBiennale in Rozet in de zomer van 2013 zijn niet meegeteld in het bezoekersaantal.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden