Kinderen bouwen mini-windmolenpark

Ruim 600 Gelderse basisschoolleerlingen bouwen in september en oktober echt werkende windmolens. In totaal worden in Arnhem 150 windmolens van zes meter hoog gerealiseerd, die samen een tijdelijk mini-windmolenpark vormen. De opening van het park is op 6 oktober tijdens de Green Tech Week Oost Nederland en de windmolens zijn dan vier maanden lang te zien.

De bouw van de windmolens maakt deel uit van het project ‘Laat maar Waaien’. Op een aantrekkelijke manier leren basisscholieren over de techniek van windenergie en duurzaamheid. Zij ervaren hoe het is om windenergie op te wekken in de eigen omgeving. Dit geldt ook voor alle mensen die het mini-windmolenpark komen bezichtigen.
Eerste lokale energie 
Het project is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Netwerkbedrijf Alliander, Provincie Gelderland, Rijn en IJssel Energie Coöperatie, Gemeente Arnhem, I-Link, Groene Transitie, Technoplanet en IPKW. De energie die de molens opwekken, is de eerste lokaal geproduceerde energie die de Rijn en IJssel Energie Coöperatie aan haar klanten kan leveren. 
gbqbq0impixzmglcpucxwdcoe
Onderzoek en ervaring
Meer opwekken en terugleveren van energie vraagt om meer capaciteit op het net.  Daar moet op een slimme en betaalbare manier mee worden om gegaan. Rijn en IJssel Energie doet met dit project ervaring op hoe deze lokale duurzame energie daadwerkelijk aan klanten in de regio geleverd kan worden. Alliander onderzoekt de effecten van kleinschalige lokale opwek van windenergie op haar netwerk. 
Kom kijken 
De feestelijke opening van het mini-windmolenpark is tijdens de start van de Green Tech Week Oost Nederland op 6 oktober. Vanaf dan is het mini-windmolenpark gedurende vier maanden te bewonderen. Dat kan bij de poort van Industriepark Kleefse Waard, Westervoortsedijk 73 in Arnhem (ter plekke wordt nog meer informatie gegeven). Tijdens de Open Dag van IPKW op 11 oktober kun je het mini-windmolenpark echt van dichtbij bekijken.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
nxroswjjts0trmctooke4w2lf
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden