Noorse filmploeg op Emmausschool Arnhem

Foto:

Een filmploeg uit Noorwegen komt vrijdag 26 september naar de Emmausschool voor opnames. Het onderwerp dat centraal staat is de vraag wat de verschillen zijn tussen het schoolsysteem in Nederland en Noorwegen.

Gebleken is dat bij Nederlandse kinderen de leeropbrengsten groter zijn dan bij kinderen in Noorwegen. Een CITO toets kennen ze daar niet en men vindt het heel bijzonder dat kinderen al op twaalfjarige leeftijd een keuze maken voor een vorm van vervolg onderwijs. En dan is ook nog een uit onderzoeken gebleken dat Nederlandse kinderen het gelukkigst zijn van de hele wereld. Hoe doen wij dat toch?
Deze verschillen heeft vragen opgeroepen die fascinerend zijn voor de Noorse televisie. De antwoorden op deze vragen probeert de filmploeg te vinden door de verschillen in de 
onderwijssystemen in beeld te brengen. De ploeg komt vrijdag 26 september opnames maken op de Emmausschool in Arnhem en lopen dan een ochtend mee met de leerlingen. Ook leerkrachten en de schoolleiding worden geïnterviewd. 
 
De school zelf is heel benieuwd hoe ons onderwijs er uitziet wanneer het bekeken wordt door Noorse ogen. “Het is bovendien altijd goed om te blijven nadenken over de manier waarop wij de dingen doen.” De Noren reizen na de opnames door naar Frankrijk voor een soortgelijke reportage. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden