Herdenkingsconcert MH17 gaat niet door

Foto: Arnhem Nieuws

Het voorgenomen herdenkingsconcert op 17 september in Gelredome Arnhem gaat niet door. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Op 10 november wordt er wel een Nationale Herdenking gehouden.

Het concert ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vlucht MH17 is een initiatief van de Zoetermeerse gitarist Frank Ong-Alok. Gelredome had haar medewerking al toegezegd, maar er zijn ook alternatieve locaties onderzocht. Vorige week werd bekend dat er op 10 november 2014 een Nationale Herdenking wordt gehouden in de RAI te Amsterdam. Dit gegeven heeft Frank Ong-Alok in overleg met zijn organisatie doen besluiten af te zien van het concert op 17 september. 
Ingetogen
Ong-Alok heeft met diverse grote partijen uit de muziekindustrie de afgelopen weken koortsachtig gewerkt om dit concert te realiseren. Er wordt nu bekeken of het concert op een ander moment haalbaar en wenselijk is. De intentie van Stichting Faces of MH17, dat speciaal hiervoor is opgericht, was en is nog steeds een ingetogen herdenkingsconcert te organiseren met tal van Nederlandse artiesten ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. 
Kijk voor berichtgevingen rond de vliegramp met de MH17 in het dossier Vliegramp Oekraïne op Nieuws.nl.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden