Training steuntje in de rug voor brugklassers

Foto:

‘Ik leer leren’ is een training voor leerlingen in het voortgezet onderwijs bij wie leren niet zo vanzelf gaat. Ondanks hun inzet gaat het leren bij veel kinderen in de brugklas gepaard met stress en tegenvallende resultaten. Met de 5-daagse training leren de kinderen te leren.

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. De ‘Ik leer leren’ training van Kick begeleiding biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. 
De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker. 
Ervaringen van een deelnemer: “Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestrest en heb ik tijd over voor andere dingen.” De training is niet alleen geschikt voor brugklassers maar ook voor jongeren verder in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen. Tevens is het voor kinderen van groep 8 een gedegen voorbereiding op de middelbare school. 
Janneke Louppen en Lotte van den Berg van Kick Begeleiding: “De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in Velp, maar voor kinderen uit Arnhem is de cursus heel interessant. Helaas wordt de training niet in Arnhem aangeboden, maar de jongeren zijn hier van harte welkom.” Er is nog plek op trainingen die beginnen op 10 september, 29 oktober en 12 november.

 
Meer informatie over de training of huiswerkbegeleiding kunt u vinden op de website: www.kickbegeleiding.nl; mailen kan ook naar: [email protected]
 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden