Gemeente Arnhem investeert in groenbeleving stad

Foto:

Arnhem gaat in 2014 bijna tweeënhalve ton investeren in extra groenbeleving in de stad. De investeringen worden gefinancierd uit het groenfonds dat is bestemd om het groene karakter van Arnhem te behouden en te versterken.

In de wijk Schuytgraaf worden nieuwe bomen aangeplant tussen de Amerikaanse wijk en Park Lingezegen en er wordt extra groen aangeplant bij het Hannesstraatje. Daar wordt eveneens gewerkt aan groene speelplekken voor de jeugd. Verder worden de opstallen van voormalige hondensportlocaties op de Galgenberg teruggegeven aan de natuur.
Aantrekkelijk
De gemeente wil ook investeren in twee andere projecten. Zo worden in Rijkerswoerd ter hoogte van het Cabaret een bruggetje en een wandelpad aangelegd om de oversteek en de verbinding voor inwoners met het groen in Park Lingezegen mogelijk te maken. En tot slot wordt er een kunstwerk gemaakt in de omgeving van de fontein bij Park Angerenstein, waarmee de aantrekkelijkheid van het park verder wordt vergroot.
Samen met bewoners
“Naast dat het goed is voor het groene karakter van Arnhem sluiten we ook aan bij wensen uit de stad zelf”, vertelt verantwoordelijk wethouder Ine van Burgsteden, “het kunstwerk bij de fontein in Park Angerenstein, het aanleggen van groen bij het Hannesstraatje en de aansluiting vanuit Rijkerswoerd met Park Lingezegen zijn wensen die voortkomen uit de wensen van de wijk.” 
De wethouder noemt het een mooi voorbeeld van hoe de gemeente samen met de inwoners de stad mooier en groener willen maken.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden