Herdenkingsconcert MH17 mogelijk in Gelredome

Een herdenkingsconcert voor slachtoffers, nabestaanden en betrokken van vlucht MH17 dat ‘Stichting Faces Of MH17’ op 17 september wil organiseren, vindt mogelijk plaats in Gelredome Arnhem. Eerder vandaag werd bekend dat Gelredome gratis beschikbaar is, de organisatie gaat kijken of het in deze korte tijd haalbaar is.

Initiatiefnemer Frank Ong-Alok geeft op zijn Facebook-pagina aan dat het organiseren van een concert op deze schaal aanvankelijk niet de bedoeling was. De reacties tonen aan dat er blijkbaar wel behoefte is aan een herdenking waarbij “we als land onze betrokkenheid kunnen tonen bij deze trieste gebeurtenis”. De muzikant uit Zoetermeer meldt verder dat hij dankbaar is dat Gelredome hun huis beschikbaar heeft gesteld en dat diverse artiesten al medewerking hebben toegezegd. Eerder in de media genoemde namen zijn nog onbevestigd.
Niet vergeten
Met de oprichting van Stichting Faces Of MH17 hoopt Ong-Alok sponsors en donaties aan te trekken om de onvermijdelijke kosten te dekken. Inzet is een jaarlijkse herdenking met muziek, dans, poëzie en andere culturele uitingen, “om deze ramp en soortgelijke gebeurtenissen niet te vergeten en een plek te geven in onze samenleving”.
Informatie
Stichting Faces Of MH17 heeft een website (
http://facesofmh17.nl
) en een Facebookpagina opgezet (klik voor links). Via deze weg kunnen ook donaties worden gedaan. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Je bent er nog – Flower to the People (Tekst: Frank Ong-Alok, muziek: Fleur Tolman); Bekijken op Youtube.com
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden