Spannende ZOOmeravonden in Burgers’ Zoo Arnhem

Foto:

Op alle zaterdagen in de maand augustus zet Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem ook ’s avonds de deuren open. Tijdens de Zoomeravonden zijn er activiteiten en rondleidingen met als thema ‘binnenstebuiten’. Het park blijft open tot 21:00 uur, vanaf 16:00 uur geldt een speciale entreeprijs.

Van 16.00 tot 20.30 uur organiseert Burgers’ Zoo overal informatieve activiteiten in het park. Burgers’ dierentuingidsen hebben allerlei spannende en interessante manieren gevonden om te laten zien hoe dieren er binnenstebuiten uitzien. In de Desert ontdekt u de ‘gekke skeletten’ informatiestand. In de kamer van de dierenarts onderzoekt u zelf wat er op een röntgenfoto te zien is en wat er op het menu van een slang heeft gestaan. In de Rimba leren jong en oud op ludieke wijze over de weg van voedsel door de darm. Op de vogelafdeling kunt u in een ei kijken.
 
Themarondleidingen
Op de Zoomeravonden kunt u deelnemen aan een themarondleiding ‘binnenstebuiten’. Hierbij vertellen de ervaren gidsen hoe het er in het ondergrondse gangenstelsel van stokstaartjes aan toegaat. En wat is er anders aan het lichaam van een ringelrob waardoor hij wel drie kwartier onder water kan blijven? Maar ook hoort u in welke lichaamsdelen een olifant helemaal geen botten heeft. 
De rondleidingen duren ongeveer 50 minuten en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Om zeker te zijn van een plaats in de rondleiding kunt u zich op www.burgerszoo.nl/zoomeravonden aanmelden voor de rondleiding (tot twee uur voor aanvang van de rondleiding). Wees er snel bij, want bij veel animo kan een rondleiding vol zitten.  
skelet-vleerhond-2
Skelet van een vleerhond (Foto: Theo Kruse/Koninklijke Burgers’ Zoo)
Informatie
Zoomeravonden, alle zaterdagen in augustus, het park blijft extra lang open tot 21.00 uur. Vanaf 16.00 uur geldt een speciale entree van 10 euro. Abonnementhouders krijgen gratis toegang. Aan de kassa ontvangt u een dagprogramma waarop precies staat op welke locaties u welke activiteiten kunt vinden. Niet alleen de dieren zijn langer zichtbaar, maar ook de restaurants en speeltuinen blijven extra lang open.
Foto header: Gorillababy (Foto © Sven Hans)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen