143 treden voor meer dan 70 km uitzicht

Afgelopen zondag was de uitkijktoren Belvédère in Arnhem open voor publiek. Het mooie weer leverde een prachtig uitzicht op.

Na een gastvrij welkom bij de ingang van de toren wacht een klim over een spiraaltrap met 143 treden. Onderweg zijn er traverses met informatie over de toren te vinden en tonen panoramafoto’s het te verwachten uitzicht. Eenmaal boven wordt de verwachting meer dan waargemaakt. Het uitkijkpunt torent hoog boven Arnhem uit en je kijkt de haan op de Eusebiustoren bijna recht in de ogen. Niet alleen de stad is goed te zien, ook van de omgeving krijg je een goed beeld.
meiufqtp594jbhn39qkf09cs2
Belvédère…hoog!
Zo zijn vrijwel alle kerktorens van dorpen uit de omgeving te zien. Het uitzicht strekt van Doetinchem tot Wageningen, een afstand van meer dan 70 kilometer. De skyline van Nijmegen torent uit boven de horizon. Bij helder weer is zelfs het provinciehuis in Den Bosch te zien, bijna 60 kilometer van Arnhem.
wo5gg560nx40mr1j2wb48ufgv
Uitzicht vanaf Belvédère

“Om alles goed te bekijken heb je aan een uurtje niet genoeg”, vertelt één van de aanwezige gidsen, “telkens ontdek je weer wat nieuws.” Het uitkijkpunt is bijna het hoogste punt van Arnhem. “Niets mag hoger zijn dan de haan op de Eusebiustoren, dat is Belvédère dan ook niet. Aan het uitzicht doet het gelukkig niets af.”
Uitkijktoren Belvédère is iedere laatste zondag van de maand open. Van half juni tot half september is de toren vaker te bezichtigen. De entree bedraagt € 1,-.
Foto’s: Arnhem Nieuws (foto header: Ronde Weide, park Sonsbeek, Arnhem)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
pb2q7wp0fftuzozxd5cp0s9mh
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen