’10’ voor vier Gelderse scholen

ARNHEM – Vier Gelderse scholen krijgen een 10 van onderwijssocioloog Jaap Dronkers. Dat blijkt uit de lijst die door de Volkskrant is gepubliceerd.Het gaat om het Stedelijk Gymnasium in Arnhem (vwo), het Corlaer College in Nijkerk (havo), het Staring College in Lochem (havo) en het Karel de Grote College in…

ARNHEM – Vier Gelderse scholen krijgen een 10 van onderwijssocioloog Jaap Dronkers. Dat blijkt uit de lijst die door de Volkskrant is gepubliceerd.

Het gaat om het Stedelijk Gymnasium in Arnhem (vwo), het Corlaer College in Nijkerk (havo), het Staring College in Lochem (havo) en het Karel de Grote College in Nijmegen (vmbo-g/t).

Dronkers is als hoogleraar verbonden aan het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht. Hij beoordeelt middelbare scholen al 16 jaar met een cijfer op een schaal van 1 tot 10.

Dronkers kijkt voor het samenstellen van zijn lijst onder meer naar de eindexamencijfers. Ook vergelijkt hij de prestaties van bovenbouwleerlingen met het advies dat de kinderen hadden meegekregen van hun basisschool. Er is elk jaar veel kritiek op de lijst van Dronkers, omdat die te veel zou leunen op cijfers.

Hoe scoort de school van uw kind? Op de site van de Volkskrant staan alle beoordelingen.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden