Arnhem boos op Opstelten om wiet

Burgemeester Kaiser van Arnhem moet bij minister Opstelten pleiten voor experimenten met legale wietteelt. Dat staat in een motie die de Arnhemse gemeenteraad heeft aangenomen.De raad is boos op Opstelten omdat hij een plan voor legale wietteelt in Arnhem meteen naar de prullenmand verwees. De collegepartijen SP, D66 en GroenLinks…

Burgemeester Kaiser van Arnhem moet bij minister Opstelten pleiten voor experimenten met legale wietteelt. Dat staat in een motie die de Arnhemse gemeenteraad heeft aangenomen.

De raad is boos op Opstelten omdat hij een plan voor legale wietteelt in Arnhem meteen naar de prullenmand verwees. De collegepartijen SP, D66 en GroenLinks zeggen dat Opstelten gemeenten vorig jaar juist opriep om plannen voor gereguleerde teelt in te sturen. De partijen vinden dat Opstelten “broodnodige initiatieven” op voorhand de grond in boort.

Motie

De motie van de collegepartijen werd gesteund door de PvdA, de grootste partij in Arnhem. Burgemeester Kaiser wordt ook opgeroepen om contact te zoeken met andere gemeenten die zelf wiet willen telen, zoals Rotterdam, Utrecht en Nijmegen.

De gemeente Arnhem weet nog niet wanneer Kaiser Opstelten gaat opzoeken.

‘Achterdeurproblematiek’

De Arnhemse raad steunde vorige week een plan voor het oplossen van de ‘achterdeurproblematiek’, waarbij illegale wiet legaal wordt verkocht. Volgens dat plan zou in een buitengebied een legale wietplantage ontstaan. De raad zou toezicht houden op de teelt en coffeeshops aanwijzen die de wiet mogen verkopen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden