‘Gelderland is schermprovincie in wording’

ARNHEM – De schermsport wordt steeds populairder. De Arnhemse vereniging Scaramouche is met 200 leden de grootste van Nederland.De sport heeft inmiddels rond de 3000 beoefenaars in heel Nederland. ‘De sport zit in de lift’, vertelt Teun Plantinga van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS). ‘We zijn nooit een grote…

ARNHEM – De schermsport wordt steeds populairder. De Arnhemse vereniging Scaramouche is met 200 leden de grootste van Nederland.

De sport heeft inmiddels rond de 3000 beoefenaars in heel Nederland. ‘De sport zit in de lift’, vertelt Teun Plantinga van de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS). ‘We zijn nooit een grote sport geweest, maar we weten onze weg wel steeds meer te vinden in verschillende plaatsen.’ Volgens Plantinga is Gelderland een schermprovincie in wording. ‘Op steeds meer plekken wordt schermen aangeboden. We willen de sport naar de mensen toebrengen’, aldus Plantinga.

Volgens de schermbond groeit het aantal leden elk jaar met zo’n 8%. Vanavond wordt het 200ste lid van schermvereniging Scaramouche in Arnhem in het zonnetje gezet.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden