Arnhemse verenigingen: minder inkomsten oud papier

ARNHEM – Verenigingen in Arnhem die oud papier inzamelen vrezen voor minder inkomsten. De gemeente Arnhem is begonnen met het inzamelen van oud papier in kliko’s. De verenigingen denken dat veel oud papier bij het restafval verdwijnt, doordat bewoners geen ruimte hebben voor een extra afvalbak. Bewoners van appartementen krijgen…

ARNHEM – Verenigingen in Arnhem die oud papier inzamelen vrezen voor minder inkomsten. De gemeente Arnhem is begonnen met het inzamelen van oud papier in kliko’s.

De verenigingen denken dat veel oud papier bij het restafval verdwijnt, doordat bewoners geen ruimte hebben voor een extra afvalbak. Bewoners van appartementen krijgen geen kliko, voor hen komen ondergrondse containers. De opbrengst van dat papier zijn verenigingen kwijt.

De gemeente Arnhem laat haar inwoners drie maanden wennen aan de grijze container met blauw deksel. Ervaringen in andere steden zijn doorgaans positief, meldt de gemeente op haar website. De verwachting is dat de hoeveelheid papier die wordt gescheiden toeneemt.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden