Paddenstoelen speurtocht in Heemtuin Presikhaaf

Foto: IVN-Arnhem

De Heemtuin in Presikhaaf is dit jaar veel bezocht. Helaas waren er geen IVN-excursies door de Corona-pandemie.

Nu er weer veel paddenstoelen zijn, gaat IVN Arnhem aanstaande zondag 11 oktober het toch proberen: op een andere manier.

Geprinte route door de Heemtuin

De IVN-gidsen kunnen helaas geen echte rondleiding geven, omdat de paden te smal zijn om afstand te houden. Daarom heeft IVN een tocht voor je bedacht langs paddenstoelen. Je krijgt een A-4tje mee met daarop de route en  uitleg over verschillende soorten paddenstoelen en hun functie in de natuur.

Tips

  1. neem een spiegeltje mee om onder de hoed van een paddenstoel te kijken.
  2. vergrootglas en plastic zak om daarop op je knieën iets van dichtbij te bekijken
  3. fototoestel of mobieltje meenemen
  4. wandelwagens, buggy’s en rolstoelen, rollators thuis laten

Aanmelden verplicht

Vooraf aanmelden is verplicht, via Heemtuin paddestoelentocht. Als je je opgeeft krijg je een eigen tijdstip van aankomst op zondagmiddag 11 oktober tussen 13.30 uur en 15.30 uur. Gedeelde huishoudens kunnen op dezelfde tijd beginnen. De Heemtuin sluit om 17.00 uur. IVN-Arnhem ziet er naar uit je zondagmiddag in de Heemtuin te ontvangen en hoopt op gunstig weer voor deze bijzondere paddenstoelentocht. Namens IVN-Arnhem, graag tot dan.

Je wordt verzocht om de 1,5 meter afstand te bewaren tot andere bezoekers. Dus elkaar niet inhalen en op de paden blijven.  Lees hier de Corona-richtlijnen voor deelnemers aan IVN-buitenactiviteiten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden