IVN natuur-educatie Arnhem heeft nog plaatsen vrij bij cursussen

Foto: Harry Rietberg

IVN Natuur-educatie Arnhem heeft een nieuw cursusaanbod. De cursussen zijn voor iedereen vanaf 14 jaar. Daarnaast ontwikkelt IVN Natuur-educatie Arnhem doorlopend nieuwe cursussen en andere activiteiten.

Het aanbod is vanaf nu beschikbaar op hun website.

Betrekt mensen bij natuur

IVN is een Nederlands Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, opgericht in 1960. De activiteiten van IVN richten zich op natuurbeleving en natuureducatie. IVN vrijwilligers organiseren onder andere natuurexcursies, jeugdactiviteiten en cursussen. Sommige cursussen zijn sterk gericht op didactiek, zoals de natuuroudercursus en de natuurgidsenopleiding, andere meer op de natuur, zoals de groencursussen, vogel- of paddenstoelencursussen. IVN Natuur-educatie Arnhem betrekt mensen lokaal bij natuur. In parken, landgoederen en in hun eigen buurt. Hieronder volgt een greep uit de mogelijkheden.

Met planten

-Donderdag 27 februari Groencursus Voorjaar.
In negen lesavonden en acht excursie-ochtenden passeren zeer diverse hoofdonderwerpen de revue; theorie met wat onderbouwend materiaal op de lesavond en de aansluitende zaterdagochtend snuiven van de praktijk in excursies op verschillende locaties.Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
-Woensdag 25 maart: start Moestuincursus met drie cursusavonden verspreidt over het voorjaar.Het is handig om ook daadwerkelijk een moestuintje te starten, als je meedoet aan de cursus.
-Woensdag 1 april: Wilde Plantencursus van KNNV en IVN Arnhem, met negen lesavonden en drie excursie-ochtenden.
Een cursus voor de ultieme plantenliefhebber, die zich wil verdiepen in de plantenkennis en het leren determineren een leuke uitdaging vindt.

Natuurfotografie

-Dinsdag 24 maart: 1e Basiscursus Natuurfotografie voor ieder die de mogelijkheden van diens systeem-  en spiegelreflexcamera wil (her-)ontdekken.Drie lesavonden en twee praktijkexcursies met individuele begeleiding.
-Zaterdag 25 april: 1e Workshop Natuurfotografie met je smartphone.Een hele ochtend op pad. Eerst een korte verrassende kennisles van wat je smartphone al in zich heeft; daarna lekker in de natuur en met goede begeleiding steeds mooiere foto’s maken.
-Dinsdag 12 mei: 1e Vervolgcursus Natuurfotografie, waarbij fors dieper wordt ingegaan op de kennis en techniek van de Basiscursus Natuurfotografie.Drie lesavonden met thuiswerkopdrachten en twee praktijkexcursies met individuele begeleiding.

Insecten en vlinders

-Dinsdag 7 april:  Insectencursus A: Vier lesavonden op donderdag en drie excursies op zaterdagochtend en de laatste excursie is een nachtvlinderexcursie.
-Woensdag 8 april: Dagvlindercursus; eveneens een samenwerking van KNNV en IVN Arnhem. De cursus behandelt o.m. het leven van vlinders en hoe krijg ik ze in mijn tuin. Daarnaast veel aandacht voor het herkennen van vlinders. Drie lesavonden en één excursie-middag.

Deelname

Om alle deelnemers voldoende te kunnen betrekken geldt voor alle cursussen een maximum aantal deelnemers. De eerste aanmeldingen hebben voorrang.
Hiernaast ontwikkelt IVN Natuur-educatie Arnhem doorlopend nieuwe cursussen en andere activiteiten.
Kijk daarom regelmatig op de website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden