Reünie gevierd met kijk naar toekomst

jul 01 , 13:02 Natuur&gezondheid
reunisten tenl 125
Met een feestelijke reünie van meer dan 700 oud-studenten sloot de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting (T en L) van Hogeschool Van Hall Larenstein (hvhl) in Velp haar jubileumjaar in stijl af.
De reünie van 21 juni liet met exposities, films, foto’s en maquettes zien wat tuin- en landschapsinrichters in opleiding door de jaren heen leerden en creëerden. Er was voor de reünisten natuurlijk ook alle gelegenheid om in een gezellige ambiance terug te kijken op het studentenleven van toen en nieuwe contacten op te doen.
tenl 125 jaarhvhl

Al 125 jaar

Al 125 jaar, sinds de start in 1898 in Boskoop, leidt de hbo-opleiding tuin- en landschapsinrichters volgens de nieuwste inzichten op. Zo’n 9000 afgestudeerden hebben sindsdien een stempel gedrukt op de buitenruimte van Nederland en deze mooier en functioneler gemaakt. Alle reden voor de opleiding om uitgebreid stil te staan bij deze mijlpaal. Niet alleen om terug te kijken, maar vooral om vooruit te kijken naar wat de wereld in de toekomst nodig heeft.

Geweldige reünie

Afgestudeerden Tuin- en Landschapsinrichting werken met hun creatieve ontwerpen en hun kennis van planten, techniek en beheer aan de buitenruimte. Niet alleen om die mooier te maken, maar ook om hem klaar te maken voor de toekomst.
Opleidingsmanager Wim Simons: “De uitdagingen van vandaag, zoals klimaatverandering, hittestress, biodiversiteit en leefbaarheid van de omgeving, vragen van ons dat we samen met mensen uit andere disciplines werken aan innovatieve oplossingen. Daarom is het zo mooi om met zo’n grote groep afgestudeerden dit feest te vieren: een geweldige reünie, en een mooie manier om de band tussen de opleiding, alumni, bedrijven en studenten onderling te versterken.”
reunie tenl 125 1

Visionaire ideeën voor Nederland over 125 jaar

Het jubileumjaar werd in oktober afgetrapt met de deelname van T en L-studenten aan de Dutch Design Week . Zij lieten hun licht schijnen over hoe Nederland er over 125 jaar uit kan zien en droegen in hun expositie ‘Nederland in 2148’ nieuwe oplossingen aan.

Symposium

In februari kwamen 250 vakgenoten en studenten bij elkaar tijdens het symposium ‘T en L 125 jaar: Duik in de toekomst’
. Hier belichtten vooraanstaande sprekers de ontwikkeling van het vakgebied en keken ze vooruit naar toekomstige uitdagingen en kansen.
logo hogeschool van hall larenstein velp leeuwarden

Over Hogeschool Van Hall Larenstein

  • Als je aan een betere wereld wilt bouwen en daar je beroep van wilt maken, is Hogeschool van Hall Larenstein de aangewezen plek. De meest directe verbinding tussen onderwijs en de wereldwijde transitie die op dit moment plaatsvindt op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Hier leer je de veranderingen vorm te geven waar de wereld om vraagt, maar ook hoe je je deskundigheid vertaalt naar een toekomstige carrière.
  • Ze doen onderzoek op het gebied van circulaire landbouw, water, gezonde voeding en biodiversiteit. Dat doen ze samen met studenten, onderzoekers, docenten en partners uit het werkveld. Zo dicht bij het vuur zijn ze in staat de professionals te creëren die tegelijkertijd vernieuwers zijn. Een rol waarin zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de toekomst die we met zijn allen voor ogen hebben.
  • Van Hall Larenstein verzorgt diverse bachelor- en (professional) master-opleidingen, associate degrees en cursussen en verricht praktijkgericht onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl .