Wolven en schapen naast elkaar op Midden Veluwe

jun 13 , 9:10 Natuur&gezondheid
img wolf provincie gelderland3d5
Ook deze zomer organiseert Staatsbosbeheer excursies rond het thema wolf en schapen. Tijdens de excursie 'Hoe wolven en schapen naast elkaar leven op de Midden Veluwe' word je meegenomen langs verschillende wolfwerende maatregelen.
Denk daarbij aan wolfwerende rasters en kuddebeschermingshonden, die ingezet zijn om conflicten tussen de wolf en schapen te voorkomen. Hierdoor is er een situatie ontstaan waarin de schapen en wolven naast elkaar kunnen leven. Tijdens de wandeling leer je ook meer over de wolf en de effecten van de wolf op de Veluwse natuur. Excursie zijn te boeken op de website van Staatsbosbeheer.

Hoog Buurlose Heide

Wandel mee over de Hoog Buurlose Heide en kom meer te weten over het beheer dat Staatsbosbeheer uitvoert sinds de komst van de wolf. Op de Midden Veluwe leeft sinds 2019 een wolvin. Later vestigde zich ook een mannetjes wolf in het gebied en in 2022 werden de eerste vier wolvenwelpen geboren. Al vele jaren beheren schapen de heide en graslanden in dit gebied. Sinds de komst van de wolf heeft Staatsbosbeheer de manier van werken moeten aanpassen. Die ervaringen delen ze graag met het publiek.

De excursies vinden plaats op

  • vrijdag, 14 juni van 13.00 - 15.30 uur
  • vrijdag, 21 juni van 16.00 - 18.30 uur
Op de website van Staatsbosbeheer vind je alle informatie en kun je je aanmelden voor deze excursie.