Campina Open Boerderijdag op maandag 20 mei

mei 17 , 9:00 Natuur&gezondheid
campina open boerderijdagen15 1
De 17e editie van de Campina Open Boerderijdag vindt plaats op maandag 20 mei. Op deze dag openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek.
Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Iedereen is van harte welkom en toegang is gratis.

Ook in Gelderland

Ook in de provincie Gelderland laten melkveehouders van Campina zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan 'een betere morgen'. Dat wil zeggen: een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt, en een betere toekomst voor de volgende generaties.
campina open boerderijdagen7
Op de Open Boerderijdag is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een 'melkweg race'. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdag en alle activiteiten.

Voor een betere morgen

Tijdens de Open Boerderijdag laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina-producten, zoals yoghurt, melk en kwark, vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.

Deelnemende boerderijen

De deelnemende boerderijen zijn op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis.
Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/
boerderijdagen
.

Campina

Koninklijke FrieslandCampina N.V. is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., waarvan 15.173 melkveehouders in Nederland, België en Duitsland lid zijn. Via de coöperatie zijn deze leden-melkveehouders eigenaar en toezichthouder van de onderneming. Samen met de leden-melkveehouders beheert FrieslandCampina de gehele productieketen: van gras tot glas. FrieslandCampina voorziet elke dag honderden miljoenen mensen van waardevolle voedingsstoffen uit melk.
Bezoek de websites voor meer informatie: https://www.
campina.nl/
en www.
frieslandcampina.com
.