Avondexcursie stoepplanten Arnhem 22 mei

mei 15 , 18:54 Natuur&gezondheid
stoepplantjesexcursieknnv stinkende gouwe
Woensdagavond 22 mei houdt KNNV Arnhem een avondexcursie naar stoepplanten in Arnhem. Iedereen is welkom op deze avondexcursie, ook niet leden van de KNNV.
Het aantal deelnemers is beperkt, dus wel graag even aanmelden (zie beneden).

Excursie Stoepplantjes

De deelnemers gaan op zoek naar wilde planten die in de bebouwde kom van Arnhem groeien. Tussen al het asfalt en steen van bestrating en trottoirs in de stad heeft zich namelijk een nieuwe groep van planten gevestigd, de stoepplanten of urbane flora. Ook in bermen en op braakliggende terreintjes kun je ze tegenkomen. En ze breiden flink uit, er komen steeds weer nieuwe soorten bij. Ga mee op zoek naar deze nieuwe stadsbewoners.

Praktische informatie

  • Iedereen is welkom op deze avondexcursie op 22 mei, ook niet leden van de KNNV.
  • De excursie start om 19.30 uur op het Transformatorplein (Arnhem) en duurt ongeveer anderhalf uur.
  • Het aantal deelnemers is beperkt, dus wel graag even aanmelden bij [email protected] , met vermelding van ‘Excursie stoepplanten Arnhem’.
  • De natuurvereniging KNNV, is een vereniging voor natuurstudie, -beleving en -bescherming. Tijdens de week van de biodiversiteit organiseert de KNNV tientallen activiteiten door heel Nederland, zodat iedereen kennis kan maken met de soortenrijkdom in zijn omgeving. Kijk naar: www.arnhem.knnv.nl .