Bomen planten voor de toekomst in het Valkenbos

Foto: Van der Falk Concern

Ruim honderd nieuwe boompjes zijn afgelopen vrijdag in het Arnhemse Valkenbos geplant door familieleden en gasten van het Van der Valk Hotelconcern.

Ingeklemd tussen de A12, A50 en Golfbaan de Rosendaelsche, net ten noorden van Arnhem, ligt een stuk bos dat al reeds vijftig jaar in eigendom is van de Familie Van der Valk. Met hun zogeheten Greenstay-formule, waarbij gasten die meerdere nachten verblijven ervoor kiezen om de eerste kamerschoonmaak over te slaan, beloont het hotelbedrijf haar gasten met het planten van een boom per Greenstay. Middels het Greenstay initiatief wordt dit bos nu gerevitaliseerd en beplant met diverse inheemse boomsoorten.

Foto: Van der Falk Concern

Duurzaam initiatief

Hierdoor wordt het bos niet alleen gezonder, maar wordt de bodemkwaliteit ook sterk verbeterd en is het bos beter bestand tegen infecties én klimaatverandering. Het bos is daarnaast ook openbaar toegankelijk en er kan door iedereen vrijelijk in gewandeld worden.
Hiermee is het Valkenbos in meerdere opzichten een prachtig duurzaam initiatief waarmee gasten van de Van der Valk Hotels echt een concrete bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het Nederlandse milieu en klimaat.
Voor meer informatie: www.valkinternational.com/valkenbos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen