Zorg voor Energie: campagne tegen energieverspilling

Foto: Pixabay

De zorgsector gebruikt veel energie en dat past niet bij de ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom gaan ruim 220 zorgaanbieders in de campagneweek Zorg voor Energie van 9 tot en met 13 oktober aan de slag om energieverspilling tegen te gaan.

Ook ouderenzorgorganisatie Attent Zorg en Behandeling doet mee met bijna 1500 medewerkers en 500 vrijwilligers op elf zorglocaties waaronder Regina Pacis.

Aandacht voor duurzaamheid

Attent heeft aandacht voor duurzaamheid. Attent werkt al aan het verduurzamen van gebouwen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Vrijwel alle woonzorg locaties zijn sinds september in het bezit van het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg. Om écht een verschil te kunnen maken is betrokkenheid van álle medewerkers van groot belang. Tijdens de campagneweek vragen zij medewerkers op een positieve en speelse manier om te letten op het energieverbruik in de organisatie.

Bespaartips voor op de werkvloer en thuis

Het delen van kennis en ervaring over hoe je eenvoudig kunt bijdragen, geeft al veel inzicht in groenere zorg. Dit doen ze door middel van handige bespaartips voor op het werk en thuis. Terugdringen van verspilling, kijken naar hergebruik en bewustwording spelen hierin een belangrijke rol. Op de campagnepagina (https://www.expertisecentrumverduurzamingzorg.nl/energiecampagne/) staan de bespaartips én leuke woordpuzzels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen