Morgen Opschoondag in Spijkerkwartier

Foto: Werkgroep Gevelschoon

In het kader van World Cleanup Day 2023 organiseert Circulair Spijkerkwartier op zaterdag 16 september weer een opschoonactie. Voor deze gelegenheid hebben ze de krachten gebundeld.

Namens Werkgroep Gevelschoon organiseert Circulair Spijkerkwartier samen met Circulair Spijkerkwartier, het BuurtGroenBedrijf en Wijkbakkie een nóg uitgebreidere Cleanup-dag; namelijk de Big Cleanup!

Wat moet je weten?SpijkerKwartier.BigCleanUp

  • Wanneer: zaterdag 16 september
  • Start: tussen 09.45 en 10.00 uur op het plein bij Station Velperpoort
    (tegenover Steenstraat 126)
  • Eindtijd: om 13.00 uur verzamelen we weer op het plein voor een lekker soep
    (verzorgd door Pure Roasted)

Doel van deze Big Clean Up-dag:

  • Grootschalig gevels, muren en andere zichtbare plekken in de openbare ruimte schoonmaken door deze te ontdoen van bekladding (Samen met de Gevelmeesters)
  • Realiseren van (gevel)groen om ongewenste bekladding te voorkomen/tegen te gaan (Samen met BuurtGroenBedrijf)
    Informatie uit te wisselen en in gesprek te gaan met pandeigenaren/bewoners over de aanpak van ongewenste bekladdingen; eventueel samen een plan bedenken en vervolgstappen bespreken en het beantwoorden van vragen
  • Doe mee en help ons om de wijk weer een stukje mooier te maken!

Oproep aan pandeigenaren met bekladde gevels:

Je kunt je aanmelden om je gevel op deze dag kosteloos door de Gevelmeesters te laten schoonspuiten. Dit is een éénmalige actie die alléén op 16 september plaatsvindt!
Aanmelden om te helpen of om als pandeigenaar je pand aan te melden kan door te mailen naar: [email protected].

Over Werkgroep Gevelschoon:SpijkerKwartier.BigCleanUp

Los van dit evenement zijn we met Werkgroep Gevelschoon gedurende het hele jaar ook actief om ongewenste bekladding in de wijk tegen te gaan. Dit betreft ook het bedenken en (helpen) realiseren van een duurzame oplossing om bekladding te voorkomen, naast het genezen.

Voorkomen kan op diverse manieren zoals:

– het ‘vergroenen’ van wanden/gevels en het aanbrengen van kunst om bekladding te voorkomen
– een speciale coating op de wanden/gevels laten aanbrengen die ervoor zorgt dat bekladdingen gemakkelijk kunnen worden verwijderd (met hulp van de Gevel Meesters)
– het realiseren van (gewenste) kunst om bekladding te weer houden
Graag kijken we bij interesse dan ook tijdens/na deze actiedag samen naar de mogelijkheden!

World Clean Up-Dag door Circulair Spijkerkwartier

Tegelijk met de Big Clean Up is er dus de opschoonactie van Circulair Spijkerkwartier waar de hele wijk wordt schoongemaakt met behulp van grijpers, ringen, hesjes, bolderkarren en afvalzakken. Handschoenen zijn ook aanwezig!

Met dank aan:

De opschoonactie van Circulair Spijkerkwartier wordt mogelijk gemaakt met steun van diverse partners uit het Spijkerkwartier en daarbuiten zoals de Blauwe Wijkeconomie, de Lommerd, de Dazo, Spijkerkracht, het BuurtGroenBedrijf, werkgroep Gevelschoon, Wijkbakkie, het Bewonersoverleg, Groengroep Spijkerkwartier, Kinderwijkteam, Heel Arnhem Schoon, gemeente Arnhem, Pure Roasted, COA, de Vrijwilligerscentrale met het project #Meedoen/Samen aan de slag en provincie Gelderland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen