Connectr Shared Office op Industriepark Kleefse Waard is in gebruik genomen

Foto: Connectr

Op 14 november is het Shared Office van Connectr op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem in gebruik genomen. Connectr Shared Office is een dynamische werkomgeving in het hart van het energy cluster voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden die werken aan de energietransitie.

Door deze partijen ook fysiek bij elkaar te brengen, kunnen kennis en ideeën makkelijk gedeeld worden, zodat innovaties versneld toegepast en opgeschaald kunnen worden.

Connectr Shared Office en Innovatielab

Connectr Shared Office biedt ruimte voor honderd flexibele werkplekken waar op basis van een abonnement gebruik van kan worden gemaakt. Samen met het Innovatielab, waar ElaadNL dit jaar hun intrek al heeft genomen en eind 2023 anderen zullen volgen, is dit de plek om het energienetwerk te ontmoeten en kennis te maken met de nieuwste technologie.
Alle spelers in het energiecluster, een mix van startups, scale-ups, mkb, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijs kunnen hier fysiek bijeenkomen om samen te werken en elkaars groei te versnellen. Ook kunnen innovaties hier worden ontwikkeld en getest.

Europese hotspot voor de energietransitie

Alle ingrediënten zijn aanwezig om van deze regio, met Arnhem als brandpunt ‘the place to be’ op energiegebied te maken. Arnhem kent van oudsher al een clustering van toonaangevende bedrijven en instellingen die zich bezighouden met de energietransitie en energie-infrastructuur. Deze uitgangspositie wordt nu verder versterkt omdat de regio met de komst van Connectr Shared Office en Innovatielab symbolisch én letterlijk een eigen plek krijgt om samenwerkingen te verdiepen en versnellen.
Peter Molengraaf, boegbeeld van de Topsector Energie: “Het belangrijkste is dat bedrijven en kennisinstellingen hier intensief gaan samenwerken. We hebben geen tijd om ieder voor zich het wiel uit te vinden. Het is wel de tijd dat we hardop durven zeggen dat Arnhem de elektriciteitshoofdstad van Nederland is. Niet omdat het die ambitie had, maar omdat van oudsher die bedrijven al hier gevestigd zijn. Dat geeft ook een grote verantwoordelijkheid in het versnellen de energietransitie. Als we daar gezamenlijk de schouders onder zetten, spint ook de regio daar garen bij. Net als vroeger.”

De eerste members zijn aan de slagConnectr

Peter Molengraaf heette vanochtend samen met Kevin Rijke (directeur van IPKW), Murk Wymenga (de architect van Shared Office), Marcel Hielkema (bestuursvoorzitter van stichting Connectr en Jeroen Herremans (directeur Connectr) vandaag de eerste gebruikers welkom op hun nieuwe werkplek. Onder hen Ecovolt, Floading en SemperPower, die werken aan de drie sleuteltechnologieën die centraal staan bij Connectr; elektrische energietechniek, elektrochemische energieopslag en duurzame aandrijfsystemen. Deze sleuteltechnologieën komen wekelijks terug in de programmering van Shared Office.
Jeroen Herremans, directeur Connectr: “Voor jouw vraag die je hebt als ondernemer zit het antwoord links of rechts van je in de Shared Office. En aan de overkant is nog een plek vrij voor wie wil aansluiten!”
Ook netwerkpartijen zoals Kiemt, FME en SEECE hebben hun intrek genomen in Shared Office om direct in verbinding te komen met de nieuwste ontwikkelingen binnen de energietransitie.

Over Connectr

2030 is morgen. De energietransitie heeft een schaalsprong nodig, wat vraagt om het versneld toepassen en opschalen van innovaties. Connectr zorgt daarvoor, met behulp van een Innovatieprogramma, Innovatielab, Shared Facilities en de Kernorganisatie. Innovaties worden vanuit Connectr direct getest, gedemonstreerd en in de praktijk gebracht.

Kernorganisatie en supporters van Connectr

De Kernorganisatie bestaat uit IPKW, Kiemt, Oost NL en de HAN. Ook gemeente Arnhem,  Provincie Gelderland en the Economic Board met het innovatienetwerk Lifeport zijn nauw betrokken. Al deze partijen slaan de handen ineen om de positie van Oost-Nederland als toonaangevende en innovatieve Europese regio te versterken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen