Groenburgemeester noemt nieuwe Groenheld in Rozenstraat

Foto: Bloembureau Holland

Isa Hoes, actrice, podcastmaker en Groenburgemeester, heeft een nieuwe Groenheld benoemd. Uit de tientallen inzendingen viel de keuze op Ans uit de Rozenstraat in Arnhem, die zich al jaren met veel plezier inzet voor gezelligheid en groen in de buurt.

Via de digitale Groene brievenbus konden mensen de afgelopen tijd hun eigen Groenheld, een buurtgenoot die veel doet voor het vergroenen van de buurt en het verdient om in het zonnetje gezet te worden, nomineren.

In het zonnetje zetten

De buurvrouw die altijd de bloemen en planten op straat verzorgt of de buurman die ieders heg bijknipt. Er zijn dagelijks veel anonieme Groenhelden bezig met het mooi maken, en houden, van onze steden, straten en wijken. Tijd om ze in het zonnetje te zetten. De afgelopen maanden konden mensen hun Groenheld nomineren via de Groene brievenbus. Zo werd Ans uit de Rozenstraat genomineerd door haar buurvrouw Susan: “Ans is altijd vrolijk en in voor een praatje; daarnaast deelt ze graag haar kennis en helpt ze alle buurtgenoten. Ik heb er bewondering voor dat zij dit allemaal in haar eentje doet.”

Helemaal in haar straatje

Ans woont al veertig jaar in de Rozenstraat en is na het verzorgen van een speelplaats, boomspiegels en geveltuintjes een ware bekende geworden. In die jaren is er volgens Ans veel veranderd: “Vroeger kregen de mooiste straten een prijs. Mensen hielpen elkaar met het verzorgen van de voortuintjes en als je het niet kon betalen, dan hielpen de buren mee. Er was meer saamhorigheid. Tegenwoordig weten mensen soms niet eens meer een plant te potten!”

Van grauw naar groen met vergroeningsprojecten

Als schakel en aanjager is Groenburgemeester Isa Hoes continu op zoek naar kansrijke vergroeningsprojecten die bijdragen aan haar missie ‘van grauw naar groen’. Want ondanks de alom bekende positieve effecten van meer groen in de stad, is het vaak lastig om initiatieven van de grond te krijgen. De Groenburgemeester zorgt met haar netwerk, wilskracht en podium dat de leukste en mooiste projecten ook daadwerkelijk verwezenlijkt worden.
Isa Hoes: “We kijken naar samenwerkingen met partijen die al bezig zijn met vergroening in de steden en die graag hun buurt, wijk, straat of plein willen vergroenen. Door krachten te bundelen, zetten we vergroening in gang en transformeren we de stad stapsgewijs van grauw naar groen. Dit is belangrijk, want een groene leefomgeving heeft niet alleen ecologische waarde, zoals het koel houden van onze stad tijdens warme dagen, maar ook sociale waarde: groen zorgt voor een veilig gevoel op straat. Daarom verdienen mensen die zich eigenhandig en belangeloos inzetten voor meer groen op straat alle waardering.”

Meer informatie

Voor meer informatie kijk naar Mooiwatplantendoen.nl. Dit is een initiatief van Bloemenbureau Holland.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen