‘Ik maak me elke dag zorgen over klimaatverandering’

Foto: Leah Menting

Ingezonden – Deze week kwam Milieudefensie met een onderzoek naar buiten. Daaruit bleek dat 62 procent van de Nederlanders vindt dat de overheid wetten moet maken om zuivel- en vleesbedrijven te dwingen hun uitstoot te verminderen.

Leah Menting is een van hen.

Elke dag zorgen over de klimaatverandering

“Ik ben een 19 jarige studente en maak mij elke dag zorgen over hoe klimaatverandering niet alleen mijn toekomst in gevaar brengt, maar ook die van de generaties die zullen volgen. Daarom leef ik zoveel mogelijk duurzaam. Ik eet geen dierlijke producten meer, koop biologisch en probeer zoveel mogelijk zero-waste producten te gebruiken. Doe ik dit omdat ik dat leuk en lekker vind?? Nee. Ik doe dit omdat ik mij als mens enorm verantwoordelijk voel voor wat onze soort de planeet heeft aangedaan. Ik wil zoveel mogelijk in mijn kleine leventje doen om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren.

Een leefbare wereld voor iedereen

Maar het harde werk van mij en velen anderen kunnen niet op tegen de vervuilende bedrijven die niks doen om hun uitstoot te verminderen. Ze vinden hun winst belangrijker dan ons klimaat. Ik vind het klimaat belangrijker dan mijn leven. Daarom vind ik dat de overheid wetten moet maken om deze bedrijven te dwingen ook hun deel bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Alleen zo kunnen we echt grote stappen zetten in het behoud van een leefbare wereld.

In maart zijn de tweede kamer verkiezingen, de eerste tweede kamer verkiezingen waar ik voor mag stemmen. Iets waar ik als kind al van droomde. Ik kan alleen maar hopen dat oudere generaties realiseren in wat voor een crisis wij ons bevinden. Laten we alsjeblieft met zijn allen stemmen voor partijen die klimaat centraal hebben staan en deze vervuilers willen aanpakken. Voor een leefbare wereld voor iedereen.”

ingezonden

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden