Tworby uit Arnhem in de finale van de Ignite Award

Foto: ANBO

Ignite daagt ieder jaar startende sociaal ondernemers uit de volgende stap te zetten naar verdere professionalisering. De Ignite Award biedt een intensief trainingstraject, business workshops en een geldprijs.

In 2020 staan de spotlights op Oost-Nederland. Genomineerd is onder meer het Arnhemse bedrijf Tworby, dat driewielers maakt van fietsen. Op donderdag 12 november wordt bekend wie er met een investeringsbedrag van €100.000 naar huis gaat.

Ombouwen tot driewieler

De Tworby is een ombouwmodule welke het mogelijk maakt om vrijwel iedere fiets te kunnen ombouwen tot driewieler. Op deze manier kan men genieten van de stabiliteit van een driewieler met behoud van zijn of haar eigen fiets. Hiermee behouden mensen vrijheid, zelfredzaamheid en vitaliteit.

Meerdere doelgroepen

De Tworby is voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen, durven of mogen fietsen door onzekerheid, instabiliteit, een blessure of aandoening. (De ouderenbond ANBO biedt een ledendiscount aan.) Ook is de Tworby geschikt voor mensen met bepaalde ziektebeelden, zoals niet-aangeboren hersenletsel of mensen met een ziekte met een progressief verloop, bijvoorbeeld ALS, MS, Parkinson of dementie. Ook is de Tworby een goede oplossing voor mensen met een al dan niet (verstandelijke) beperking. Tevens zorgt de Tworby ook voor lokale arbeidsparticipatie, aangezien de Tworby wordt geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Over de Tworby

Mensen langer, veiliger en duurzamer mobiel laten zijn, dat is het doel van Tworby. Eind 2018 is de ontwikkeling gestart van de Tworby met de gedachte om mensen langer zelfstandig te laten zijn. “Hoe kunnen we een toegankelijke oplossing maken voor de fietsende hulpbehoevende die moeite hebben met een gewone tweewieler?” dat was de vraag. Er zijn in Nederland meer fietsen dan mensen! Dus waarom een driewieler kopen als je nog een goede fiets hebt?
De Tworby is samen met twee werktuigbouwkundigen ontwikkeld. Na een korte periode van innovaties is het product ontstaan: de Tworby. Een ombouwmodule waarbij je van vrijwel iedere fiets een driewieler kunt maken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden