Posbankloop gaat dit jaar niet door

Foto: Natuurmonumenten

Al 25 edities is met enthousiasme en plezier de Posbankloop georganiseerd. Een vaste prik voor veel hardlopers uit de regio op de laatste zondag van september.

Door de wereldwijde uitbraak van de Coronacrisis is de situatie dit jaar helaas compleet anders.

Met pijn in het hart

Met pijn in het hart is de organisatie tot het besluit gekomen dat de geplande editie van 27 september 2020 niet door kan gaan. De organisatoren kunnen niet instaan voor de gezondheid van de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. En dat staat voorop. Volgens de nieuwe voorzitter van de Posbankloop, Tjebbe Vugts, is sporten en het organiseren van evenementen zoals we dat gewend waren op dit moment niet mogelijk.

Zondag 26 september 2021

Op zondag 26 september 2021 gaan ze ervan uit dat ze de 26ste editie van de Posbankloop een mooi vervolg kunnen geven. Tjebbe Vugts: “We hopen dat we er samen met de vele enthousiaste vrijwilligers, trouwe sponsoren, toeschouwers en natuurlijk onze deelnemers dan weer een onvergetelijke dag van kunnen maken.”

Bestuurswisselingen bij Posbankloop

Per 1 april is het bestuur van de Posbankloop veranderd. Ron König heeft als bestuurslid en voorzitter van de Posbankloop afscheid genomen. In de afgelopen jaren is de Posbankloop ingrijpend gewijzigd. Het parcours van de vijftien km is om veiligheidsredenen verlegd. Ook de organisatie van het evenement is gewijzigd.

Mooi moment voor afscheidnemen

“De 25e editie van de Posbankloop ligt achter ons en dat is een mooi moment om afscheid te nemen. Ik heb in de afgelopen jaren met veel plezier leidinggegeven aan de Posbankloop. Ik heb er alle vertrouwen in dat ondanks de coronacrisis dit bestuur de ingezette koers verder gaat uitbouwen,” aldus König.

Nieuw bestuur met veel enthousiasme

Tjebbe Vugts oud-wethouder sport van de gemeente Rheden heeft het stokje van Ron König overgenomen als voorzitter. Sandra de Jonge uit Rozendaal, meermalen winnares van de Posbankloop op zowel de zes en vijftien kilometer heeft de rol van secretaris en coördinator van de Posbankloop. Alex Mulders blijft als penningmeester actief en maakt daarmee het bestuur compleet.Ondanks deze bijzondere tijd zal het nieuwe bestuur met veel enthousiasme de organisatie van de Posbankloop in 2021 vormgeven. De leden bedanken Ron König voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

Bron: rheden.nieuws.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden