HAN studenten zetten zich met Bondi in voor een sterker Nederland na corona

Foto: HAN

Het HAN-studententeam van Max Schalow en Chingiskhan Kazakhstan doet met het initiatief Bondi mee aan #kraakdecrisis. Dit is de grootste nationale crowdsourcing voor een duurzamer en socialer Nederland.

Deelnemers van #kraakdecrisis maken kans op funding en professionele begeleiding om hun initiatief door te ontwikkelen en bij te dragen aan een veerkrachtige economie. Onder de drie finalisten wordt een startkapitaal van 40.000 euro verdeeld*.

Elektrische vervoersmiddelen

Bondi maakt duurzaam vervoer in steden mogelijk door deelbare e-bikes en e-steps beschikbaar te stellen. “Bondi’s elektrische vervoersmiddelen worden op verschillende plekken in het centrum geplaatst. Met de app, creditcard of OV-chipkaart kan iedereen er vervolgens gebruik van maken,” legt Max uit. “Het is belangrijk dat alle voertuigen vanaf dag één aan onze nul gasemissie voldoen. Met behulp van #kraakdecrisis hopen wij nog meer duurzame vervoersmiddelen beschikbaar te stellen in Nederland, alleen groene energie te leveren en alle materialen circulair in te zetten. Het doel van Bondi is het leven van mensen verbeteren door gedeelde, duurzame mobiliteit te introduceren. Dat is de #bondiexperience.”

#Kraakdecrisis

#Kraakdecrisis is opgestart door een groep jonge ondernemers die de coronacrisis zien als hét momentum om sterker uit de crisis te komen dan ooit tevoren. Met de crowdsourcing worden bestaande en nieuwe initiatieven verzameld die onze maatschappij structureel duurzamer en socialer maken. Tegelijkertijd stimuleren ze de werkgelegenheid. De initiatieven spelen in op (een van) de volgende trends: CO2-reductie, zorgzaamheid en circulariteit.

Initiatief indienen

Via kraakdecrisis.nl kunnen deelnemers tot en met 3 mei hun initiatief indienen. Het publiek en de experts van #kraakdecrisis bepalen vervolgens wat de tien beste inzendingen zijn. Zij gaan in vijf dagen onder begeleiding van PwC consultants en experts bij Frisse Blikken hun concept doorontwikkelen. Na deze week maken de initiatieven kans op een goldticket voor de Dutchtainable Blitzscale en coaching van Talent voor Transitie. De finalisten pitchen op 8 mei om 20.00 uur hun concept tijdens een openbare livestream. De jury, bestaande uit financiers, succesvolle ondernemers en experts op het gebied van duurzame verdienmodellen, kiest vervolgens de drie beste initiatieven. Daarna maakt die direct de winnaar(s) bekend.

Stem uitbrengen of gewoon benieuwd?

Tot en met 3 mei is het mogelijk jouw stem uit te brengen op het beste initiatief voor een veerkrachtig Nederland. Wil je graag stemmen op Bondi of ben je benieuwd wat voor initiatieven nog meer zijn ingediend? Kijk dan hier.

*Aan het uitkeren van het startkapitaal zitten een aantal voorwaarden. Bekijk hiervoor de website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden