Tegel eruit, plant erin

Foto: Intratuin

Voor de zesde achtereenvolgende keer vindt  de inwissel-actie Tegel eruit, plant erin plaats. Kom naar Intratuin op 28 maart met je tegel en krijg een gratis plant.

Het doel van de actie is een nog groener Nederland.

Samen met Intratuin

Tuinvereniging Groei en Bloei organiseert dit jaar samen met Intratuin voor de zesde keer de inwisselactie Tegel eruit, plant erin. Het doel hiervan is een nog groener Nederland. Planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat, maar ook voor een betere biodiversiteit (bijvoorbeeld meer voedsel voor bijen en vlinders). Daarnaast dragen ze een steentje bij aan een natuurlijke oplossing van de gevolgen van klimaatverandering. Lever op zaterdag 28 maart een tegel uit eigen tuin in en krijg een gratis tuinplant cadeau.

Actie

Op zaterdag 28 maart tussen 10.00 en 15.00 uur staan vrijwilligers van Groei en Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen bij een vestiging van Intratuin. Met een tuintegel (minimaal 30×30 cm) ontvang je vervolgens een voucher voor een gratis actieplant. Het is overigens niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels ingeleverd worden. Maximaal een tegel per persoon.

Klimaatbestendig

Tuinvereniging Groei en Bloei en Intratuin adviseren meer planten in de tuin te zetten.

  • Meer planten en minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem zakken waardoor de riolering minder snel overbelast raakt.
  • Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin.
  • Meer planten in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit. Dat is goed voor onder meer bijen, vlinders, andere bestuivers en vogels.

Informatie en actievoorwaarden

Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op www.intratuin.nl/acties en arnhem.groei.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden