31 augustus opening Natuurbegraafplaats Koningsakker

Foto: Abdij Koningshof

Arnhem heeft een tweede natuurbegraafplaats: Koningsakker. Die wordt aanstaande zaterdag, 31 augustus, geopend.

Iedereen is van harte welkom.

Abdij Koningsoord

De zusters Trappistinnen hebben bij hun abdij Koningsoord een natuurbegraafplaats ontwikkeld met de toepasselijke naam Koningsakker. Tijdens de openingsdag kan tussen 11.00 en 16.00 kennisgemaakt worden met natuurbegraven en de historie van het gebied. Er zijn ieder half uur rondleidingen, er is een lezing van de monnik Thomas Quartier en er is live muziek op het terras van de abdij.

Ongeacht geloof

Koningsakker is een bijzondere natuurbegraafplaats. In Arnhem, vlakbij Oosterbeek, zijn de zusters Trappistinnen deze begraafplaats begonnen. In de schaduw van hun abdij Koningsoord veranderen de voormalige maisakkers in een prachtig natuurgebied. Hier kan iedereen, ongeacht afkomst of geloof, zich midden in de natuur laten begraven. Een graf is blijvend en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Lopen of met de e-car

Naast de rondleidingen zijn er ook een aantal andere wandelingen. Iedere wandeling duurt circa 45 minuten. Het verzamelpunt is bij de Koningsakker informatiestand. Vooraf aanmelden is niet nodig.  Denk wel aan passend schoeisel. Bezoekers die minder goed ter been zijn kunnen gebruik maken van de speciale rondleiding met e-Car.

Slag om Arnhem

Oosterbeker Harry Leijdecker praat u bij over de rijke geschiedenis van dit gebied. Hier vond de Slag om Arnhem plaats. Het 4e parachutistensquadron stuitte tijdens hun opmars naar Arnhem in het bos van de Johannahoeve op een verdedigingslinie van de Duitse pantserdivisie. Hoe zag het er in die tijd uit en wat is er nog van over? Deze wandeling brengt u onder andere door het bos, richting de Mill Hill Missionarissen. Dit jaar, 2019, is de 75e herdenking van Market Garden en de Slag om Arnhem. Tijdstip: 11.15u & 13.30u.

Kloostergemeenschap

Abdij Koningsoord is een vitale kloostergemeenschap met zusters van alle leeftijden. Stilte en gebed vormen het hart van hun bestaan, voor het koorgebed komen zij zeven keer per dag samen. De zusters werken in hun eigen boekbinderij/restauratieatelier en de abdijwinkel.

Waar en wanneer

  • Plaats: Abdij Koningsoord
  • Sportlaan 25
  • 6816 VE Arnhem
  • Tijdstip: 11.00 – 16.00

Meer informatie: Koningsakker

Foto’s: Abdij Koningshof

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden