‘There is a Place on Earth’ eenmalig te zien in Focus Filmtheater

Foto: Focus Filmtheater

Op zondag 8 oktober 2023 om 19:00 uur organiseert Focus Filmtheater een bijzondere voorstelling van de documentaire ‘There is a Place on Earth’  Na afloop is er een zaalgesprek met de maker, Ellen van den Honert.

‘There is a Place on Earth’ is een documentaire over de rol van kunstenaars in het behoud van de wildernis. Filmmaker Ellen van den Honert neemt ons mee op een prachtige en poëtische reis rond de wereld, waar we kunstenaars/natuurbeschermers ontmoeten die buitengewoon creatief werk en een toewijding aan het milieu delen. Daarbij ervaren we een unieke, intuïtieve verbinding met het wild, en de noodzaak om het te beschermen.

Ellen van den Honert over There is a Place on Earth

Van den Honert: “Het zaadje voor deze film werd geplant toen het tot me doordrong dat 60 procent van de dieren in het wild op aarde alleen al in mijn leven is verdwenen! Ik voelde een groot verdriet en woede, maar vooral verslagenheid en werd nieuwsgierig hoe kunstenaars zich verhouden tot het behoud van de wildernis en, met hun werk, resultaten kunnen boeken op het gebied van conservatie. Daarom begon ik verschillende kunstenaars/natuurbeschermers over de hele wereld in beeld te brengen – wat resulteerde in deze documentaire. We hebben nieuwe oplossingen nodig voor bestaande problemen en met ‘There is a Place on Earth’ streef ik ernaar om kijkers te helpen hun eigen relatie met de natuur en dieren in het wild te begrijpen. De wetenschap kan ons helpen de wildernis te beschermen, zeker, maar het zou wel eens aan kunstenaars kunnen zijn om uit te vinden waarom dat zo nodig is!”

Over de regisseur

Ellen van den Honert is afgestudeerd als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft internationaal gewerkt als muziekleraar, projectmanager en ondernemer, terwijl ze ook actief is als songwriter en uitvoerend artiest. Zo bracht ze de albums ‘Breath of the Soul’ (2006) en ‘Hummingville’ (2010) uit. In 2015 richtte ze de Wild About Music Foundation op, die zich inzet voor de synergie van kunst en conservering. Dit leidde tot de productie van haar eerste lange documentaire, ‘There is a Place on Earth’.

Tickets en informatie

Tickets à €11,- (F-pas €9,- / Student €8,-) zijn verkrijgbaar via https://bit.ly/ThereIsAPlaceOnEarthFocus.
Focus Filmtheater | Audrey Hepburnplein 1 | 6811 EH Arnhem | 088 1900666 (ma-vr 09:00-17:00) | [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen