Woning in de Aalburgstraat in De Laar gesloten na controle, na vondst drugs en wapens

Foto: Pexels

Op 24 juli heeft de gemeente Arnhem in De Laar een woning gesloten waar een grote handelshoeveelheid drugs is gevonden. De sluiting is gebaseerd op overtreding van de Opiumwet.

De woning gaat twee maanden dicht. In de woning in de Aalburgstraat zijn bij de controle bijna tweehonderd XTC pillen aangetroffen. Naast deze handelsvoorraad aan harddrugs zijn twee vuurwapens gevonden; één echte en één die lijkt op echt, allebei strafbaar onder de Wet Wapens en Munitie. De handel in verdovende middelen gaat vaak gepaard met vuurwapengeweld.

Overlast in deze woonbuurt

Drugsrelateerde overlast is voor deze woonbuurt in Arnhem-Oost een thema. Gebouwd in de jaren 70 en 80 voor jonge gezinnen, wonen hier intussen veel opgroeiende kinderen en jonge volwassenen. De komende tijd controleren politie en handhavers of de woning inderdaad gesloten blijft.
Burgemeester Ahmed Marcouch: “De aanwezigheid van vuurwapens is daarom een verzwarende omstandigheid die maakt dat wij tot sluiting over gaan. Drugshandel, wapens, toeloop van gebruikers met alle overlast erbij maakt dat bewoners en buren zich onveilig weten in hun eigen huis en in hun straat. Dus dat moet stoppen.”

Melden helpt

In 2022 zijn twintig woningen gesloten. Marcouch: “Wij vinden als gemeente de politie en het OM aan onze zijde, waarvoor hulde; en ook de woningcorporatie en zorgspecialisten doen mee. Dus blijf bellen en schrijven, want melders en handhavers kunnen niet zonder elkaar.”
De meldingen zijn nagetrokken, de panden bezocht, de observaties verzameld en de burgemeester liet de aanzeggingsbrieven aan huis bezorgen. Reageert de eigenaar met een zienswijze, dan wordt die eerst behandeld.
Melden kan bij de politie via 0900 – 8844 en bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000, zie ook www.meldmisdaadanoniem.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen