Geef je op voor de Nijmeegse Nacht van de Vluchteling

Foto:

Nijmegen is een van de zes steden in ons land waar in het weekend van zaterdag 18 op zondag 19 de Nacht van de Vluchteling (NVDV) gehouden wordt. Deelnemers lopen een route van 40 of 20 kilometer.

Doel: zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Je kunt individueel meelopen en als team. En je kunt je laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor vluchtelingen.

Twee routes

Schrijf je snel in, want het aantal deelnemers is beperkt. De Nacht van de Vluchteling wordt gehouden in het weekend van zaterdag 18 op zondag 19 juni 2022.
De routes van ieder 40 kilometer  beginnen traditiegetrouw met een startschot om 12.00 uur ’s nachts. Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk een avondroute van 20 kilometer te lopen. Deze start op 18 juni om 19.00 uur.

NVDV en Corona

Vorig jaar liepen maar liefst 2.400 lopers mee en haalde Stichting Vluchteling bijna een €1.000.000 op voor noodhulp aan mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. De organisatie houdt de ontwikkelingen en maatregelen rondom corona de komende maanden strak in de gaten. Vooralsnog gaan ze ervan uit dat de Nacht van de Vluchteling door kan gaan in juni 😊.
De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling. Ben jij er bij? Schrijf je dan in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen