Arnhemse juriste opent eerste duurzame online vintage kledingwinkel

Foto: Revalue Fashion

Arnhemse onderneemster en voormalig juriste Beri Hosiyar start de eerste compleet duurzame online winkel in Nederland met vintage en ‘preloved’ oftewel tweedehands designer kleding. Zelfs bij de verzending worden duurzame materialen gebruikt.

In juni van dit jaar startte Beri Hosiyar de webwinkel www.revaluefashion.nl. Met haar online shop wil zij kleding van goede kwaliteit een tweede kans geven en tegelijkertijd het milieu zo veel mogelijk sparen.

Passie voor duurzaamheid

Na een aantal jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt is Beri een hele andere richting op gegaan. Haar achtergrond als jurist laat ze voorlopig los en ze combineert haar passie voor duurzaamheid en mode door een vintage webshop te starten. ‘’De mode-industrie is een grote vervuiler van ons milieu, maar gelukkig houdt een groeiende groep mensen zich bewust bezig met de milieuproblematiek. Hierdoor ontstaan er nieuwe kansen in de modebranche. Het hergebruiken van kleding is een geweldige manier om op een positieve wijze onze impact op de omgeving te beperken’’ aldus Beri Hosiyar.

Slow fashion versus fast fashion

Belangrijk voor Revalue Fashion is dat kwalitatief goede kleding opnieuw wordt gedragen door liefhebbers en dat daarbij de ecologische voetafdruk minimaal blijft. Als tegenhanger van de ‘fast fashion’ industrie is ‘slow fashion’ ontstaan, en dat gaat om meer dan alleen een mooie look.
Het dragen van preloved kleding voorkomt de productie van kleding in, onder andere, derdewereld landen waar vaak onder slechte arbeidsomstandigheden katoen en kleding wordt geproduceerd. Om die reden verkoopt Revalue Fashion reeds bestaande en gedragen kleding die nog lang mee gaat.

Duurzame verpakkingen en koeriers op elektrische fietsen

Bij het verzenden van de kleding houdt Hosiyar ook rekening met duurzaamheid. Een unieke combinatie van milieuvriendelijke producten, verpakkingen en transport. De dozen zijn van milieuvriendelijk materiaal gemaakt, namelijk een combinatie van graspapier en gerecycled karton. En de fashionpacks waarmee de kleinere items worden verzonden, bestaan uit gerecycled en recyclebaar materiaal waar alle lucht uit wordt gedrukt. Die worden vervolgens door koeriers op elektrische fietsen bezorgd bij de klant in de brievenbus. Aan alles is gedacht, zelfs de tape is gemaakt van composteerbaar materiaal. Kijk op www.revaluefashion.nl voor meer informatie en de laatste nieuwtjes.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden