Wie wil jij voordragen voor een lintje?

Foto: Gemeente Arnhem

Maarten van Riet was een van de Arnhemmers die tijdens de lintjesregen van 2020 een Koninklijke onderscheiding ontving. Een lintje is een mooi gebaar om iemand die zich al jaren inzet voor onze samenleving eens extra in het zonnetje te zetten.

Ken jij ook iemand die een lintje verdient? Ga dan naar www.arnhem.nl/lintje en lees hoe je hem/haar kan voordragen.

Een lintje aanvragen

Wil jij iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Neem dan eerst contact op met de assistent van de burgemeester via 026-3774611. De assistent kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Hierna begint het verzamelen van alle benodigde gegevens en het invullen van het voorstelformulier. Meer informatie leest u op de landelijke website https://www.lintjes.nl/voordragen.

Dien het voorstel op tijd in

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen.

  • Wilt u dat de onderscheiding tijdens de Lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag wordt uitgereikt? Dien het voorstel dan uiterlijk 1 juni het jaar ervóór in.
  • Wilt u dat de onderscheiding tijdens een andere bijzondere gelegenheid wordt uitgereikt? Dien het voorstel dan uiterlijk 6 maanden van tevoren in.

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor Maarten van Riet

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden